SARADNJA SARAJEVSKOG I MONTENEGRO FILM FESTIVALA

SARADNJA SARAJEVSKOG I MONTENEGRO FILM FESTIVALA

90
0
Podijeli

Montenegro_film_festNa nedavno završenom filmskom festivalu u Sarajevu, prvi put predstavio se i Herceg Novi – Montenegro Film Festival. Direktori dva festivala, Miro Purivatra i Zoran Živković, razgovarali su o popularizaciji regionalne kinematografije, predstavljanju mladih filmskih umjetnika, kao i prikazivanju najboljeg što filmska industrija iz regiona može da ponudi publici između ova dva velika događaja.

 

Direktor Montenegro Film Festivala, Zoran Živković, za Radio Jadran kaže da su ovom događaju u Sarajevu prisustvovale najznačajnije javne ličnosti iz svijeta kulture i politike, ne samo Sarajeva, već i iz regiona. Pored njih, festival je pratio veliki broj medija iz 40 zemalja Evrope i svijeta, pa je biti na takvom događaju – ne samo značajno za Herceg Novi, nego uopšte za crnogorsku kulturu. Zato je, kako ističe Živković, ovo zaista veliki iskorak u promociji Montenegro Film Festivala. Prema njegovim riečima, ovih dana se očekuju dogovori vezani za tehničku i programsku saradnju i podršku, s obzirom da sarajevski festival raspolaže najsavremenijom tehnikom u regionu.

Picerija i restoran

– Međutim, da bi hercegnovski festival dostigao nivo sarajevskog potrebno je još dosta ulaganja i truda, kako organizaciono i tehnički, tako i u programskom dijelu, jer se na novskom festivalu prikaže oko 90 projekcija, dok je sarajevski ove godine brojao 250. Razlika je naravno samo u kvantitetu, s obzirom da organizatori sarajevskog festivala imaju više novca – kaže Živković koji ističe dobru volju organizatora sarajevskog festivala da pomognu u organizaciji novskog festivala.

Ove godine na crnogorskoj filmskoj smotri ,biće premijerno prikazana dva crnogorska filma – reditelj Draško Đurović predstaviće se filmom “As – pik”, a Đorđe Mirović iz Budve filmom “More ljubavi”. Montenegro film festival trajaće u Herceg Novom od 1.do 7. avgusta.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code