Saša Domazetović 5. na 30 km dugoj stazi u Kareliji

Saša Domazetović 5. na 30 km dugoj stazi u Kareliji

1122
8
Podijeli

Jedan od pobornika planinskog trčanja iz Herceg Novog, Saša Domazetović, zauzeo je 5. mjesto na stazi dugoj 30km u dijelu Karelije, Republike u sastavu Ruske federacije, smještene između Bijelog i Baltičkog mora.

– To je jedna beskrajna šuma! Mislio sam ako se slučajno izgubim ovdje niko me nikad neće naći! Na startu je bilo negdje oko 300-400 sportista, uglavnom iz Rusije! Tačan broj učesnika ne znam na distanci od 30 km, pošto smo počeli u isto vrijeme, tačno u ponoć 24/25 Juna. Trčali smo sa farovima na glavi – priča za Jadran, Domazetović.

Picerija i restoran

Kaže da mu je ustavri bilo novo fantastično iskustvo i da je vodio trku negdje do 17. km.

– Naišao sam na dio gdje se izlomilo drvo, što je služilo kao mostić. Pao sam u hladnu vodu! Poslije tog šoka, kad sam se izvadio iz svega toga, bio sam na 10 mjestu, tako da sam uspio do kraja nekako da stignem Lider grupu!

Izuzetno teško je bilo trčati po šumi pošto je bilo puno blata i taman tamo gdje se trči brzo od jednog momenta Saša je upao do pojasa u blato!

– Temptatura, iako je ljeto bila je negdje oko 6-8 stepeni preko noći – dodaje on i najavljuje sljedeću trku na sjeveru Finske gdje ga čeka veća zima i brutalni teren!

8 Komentari

Ostavite komentar

*

code