Sastanak ugostitelja i predstavnika lokalne uprave radi bolje saradnje tokom sezone

Sastanak ugostitelja i predstavnika lokalne uprave radi bolje saradnje tokom sezone

6
Podijeli

U Velikoj sali Skupštine opštine Herceg Novi danas je održan sastanak Službe komunalne policije inspekcijskog nadzora i  Sekretarijata za turizam, ekonomski razvoj i preduzetništvo, sa ugostiteljima iz našeg grada. Pored načelnice Marije Andrić i sekretarke Suzane Memarović, sastanku je prisustvovala i Glavna turistička inspektorka Uprave inspekcijskih poslova Svetlana Šljivančanin navodi se u saopštenju Službe za informisanje Opštine Herceg Novi.

Iz nadležnih službi ukazano je na problematiku nedostatka dozvola za rad, odobrenja za izvođenje muzičkog programa, a posebno je akcentovana nulta tolerancija na točenje alkoholnih pića maloljetnim licima.

Picerija i restoran

Ugostitelji su ukazali na problem sa bukom, odnosno granicom od 65 decibela koju zakon propisuje, uz konstataciju da se takva buka pravi na šetalištu i bez muzike, uz žamor kupača i gostiju našeg grada. Takođe, ugostitelji su se žalili i na neredovan odvoz smeća.

– Sastanak je održan jer je pred nama početak turističke sezone i kako bi na ovaj način upoznali ugostitelje sa njihovim pravima i obavezama. Takođe, upoznali smo ih i sa detaljima kod izvođenja muzičkog programa, te šta im je od dokumentacije potrebno. Razgovarali smo i o radnom vremenu, dozvoljeno je do 1 sat poslije ponoći, a svi koji smatraju da imaju potrebu za produženim radnim vremenom do 3 sata, da podnesu zahtjev Sekretarijatu za turizam, ekonomski razvoj i preduzetništvo, kazala je Andrić.

Kako je informisala, ugostitelji su upoznati i sa detaljima o postavljanju urbanog mobilijara, za šta je potrebno posebno odobrenje Sekretarijata za prostorno planiranje i izgradnju.

Andrić je napomenula i da se vrši kontrola reklamnih natpisa na Šetalištu Pet Danica i Obali Nikole Kovačevića, ali i da će tokom ljeta, na dijelu šetališta kod Milašinovića plaže i na Škveru, biti stalno prisutni komunalni policajci kako bi održavali komunalni red.

Podsjećamo i da je prije dva dana održan sastanak i sa zakupcima plaža, kako bi ukazali na probleme i ostvarili bolju saradnju sa nadležnim službama tokom sezone – navodi se na kraju saopštenja.

6 Komentari

 1. Pa podjite do Dubrovnika pa vidite ima li ovakve buke do zore.Ovakvog haosa od buke do jutarnih sati nema na zemaljskoj kugli.Draga gospodo, uložite i napravite van urbane zone TOP HIL i udrite do zore.
  A što niste pozvali i izdavaoce smještaja i vlasnike hotela i napravili trebinu o zaštiti od buke.

  15
  2
 2. Da su ugostitelji ti kojima treba skrenuti pažnju na ponašanje slažem se, ali ovakve i slične sastanke treba obavljati sa svim privatnicima koji se bave uslužnim djelatnostima. Naravno prije početka sezone.

  15
  1
 3. Neka ona podje i povede racuna sto nedavaju racune kad imaju gostovanje muzicara..nap prije neko vece u Zelenici nema racuna nijedan racun nisam dobila a cjene velike..poz za sve zakupce plaza..

  18
  3
  • A boga ti tvoga kako ti iz Novog Sada ne kažeš PRE …no PRIJE..sve mi se cibi da si Novi Sad samo na mapu vidio.
   Zašto imas potrebu da ocrniš nekoga.Nije tačno da ne daju račune…baš nije tačno.

   2
   2

Ostavite komentar

*

code