SAVINJANI TRAŽE VIŠE PROSTORA U SAVINSKOJ DUBRAVI

SAVINJANI TRAŽE VIŠE PROSTORA U SAVINSKOJ DUBRAVI

138
0
Podijeli

Zahtjev vlasnika imanja sa Savine da im se u zaštićenoj zoni omogući da valorizuju određene lokacije na održiv način, ponovo je saopšten predsjedniku opštine Herceg Novi, Dejanu Mandiću.

– U kojoj mjeri će taj njihov zahtjev biti ostvariv zavisi od planera, ali smo željeli da čujemo predloge građana i da im izađemo u susret koliko je to moguće, a da se ne naruši koncept koji je predložila Agencija za zaštitu životne sredine Crne Gore – kazao je Dejan Mandić nakon sastanka sa zainteresovanim stanovnicima gornje Savine.
Sastanak je održan na njihov zahtjev i razgovarano je o mogućnosti da se u budući programski zadatak za izradu UP Savinska Dubrava ugradi formulacija koja će štititi i njihove interese.
Povod za razgovor su bile primjedbe istaknute u javnoj raspravi o Nacrtu Studije zaštite Savinske Dubrave 7. februara. Tada su mještani prigovorili da se u predloženom dokumentu više vodilo računa o biljkama i životinjama nego o interesima i egzistenciji vlasnika zemlje u kompleksu. Tražili su da im se omogući da valorizuju svoja imanja na kvalitetniji način nego što to predviđa Studija, čiji je cilj da se sačuva u što većoj mjeri postojeće stanje.
Studija će biri usvojena u lokalnom parlamentu, a nakon toga će biti urađen programski zadatak za budućeg obrađivača UP Savinske Dubrave.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code