Savjet mladih DPS-a: Sretan nam Dan i Park nezavisnosti

Savjet mladih DPS-a: Sretan nam Dan i Park nezavisnosti

4700
42
Podijeli

U centralnom gradskom parku članovi Savjeta mladih DPS-a Herceg Novi su 21.maja 2016. postavili tri table sa natpisom „Park nezavisnosti“ i posadili deset sadnica masline. Poruku mira uputili su svim građanima i građankama Herceg Novog u ime 10 godina nezavisnosti i 1000 godina državnosti Crne Gore.

Nakon toga su, kako podsjećaju, usljedile tužbe, zabrane i devastacija. Table su uklonjene:

Picerija i restoran

– Godinu dana od sudskog procesa MZ Herceg Novi je dobila presudu protiv rješenja bivše predsjednice Opštine Herceg Novi. Dobijena je pravna „bitka“ protiv ukidanja tabli sa natpisom „Park nezavisnosti“ u parku između supermarketa Idea i zgrade Pošte. Danas su konačno sve tri table, vraćene na svoje mjesto! – saopštava Savjet mladih DPS-a Herceg Novi.

Kako dalje navode, njihova dobronamjerna inicijativa za davanjem naziva ovom parku, imala je sasvim jasan legitimitet u predstavniku MZ Herceg Novi:

– Kao organ lokalne samouprave u Herceg Novom, MZ predstavlja sve građane našeg grada, ispunjava njihove zahtjeve i upućuje ih na rješavanje, prema osnivaču i njihovim službama. Tako je bilo i u ovom slučaju. Zle namjere da se ukloni ime Nezavisnosti iz naziva centralnog gradskog parka su osujećene.

Ponovnim stavljanjem natpisa potvrđuje se ne samo pravda i pravičnost, već i ime Nezavisnosti – nomen est omen i time dokazuje postojanje pravne države Crne Gore.

Ovo je najljepši poklon za svečanost i praznovanje Dana nezavisnosti Crne Gore. Neka nam je sretan i Park Nezavisnosti u Herceg Novom! – poručuje Savjet Mladih DPS-a Herceg Novi.

42 Komentari

 1. Dokazali ste na izborima,niste više za ništa, osim da postavljate table.
  Bavite se pametnijim poslovima a park je već imao svoje ime u narodu, “park Sv.Antuna”.
  Nikada nije trebalo “prekrtštavati” već ako ste teli treba li ste na nekoj drugoj lokaciji napraviti park pa mu dati ovo ime.Ali to je malo teže za vas.

  25
  3
 2. BILECANIN JE SVE REKAO… AHAHAHA… PRESMIJAH SE POSTENO! TAKO JE! OD KAD STE NAM VI, BOLAN, DOSLI RUZE SU NAM PROCVJETALE!!!… AHAHA
  ZA LUKU: PRELETANJE JE SVOJSTVENO VIDJELO SE KOME NA OVIM IZBORIMA! SNP VIA SATELITI SADASNJI … NE ZNAM O CEMU TI PRICAS I KOME … ISTI LJUDI NOVA IMENA STRANKI… VI STE DOKAZ TOME.
  Dalje nema , a gdje je narodu pamet ne znam! Nek nam je Bog u pomoc i srecno nam bilo!

  7
  8
 3. Mladi su vazda radili,a stariji se pitali,a sad mladi kolo vode, tobož nema posla ako nijesu aktivisti,a njima se i ne radi,svi bi nedje da kafu piju.A i sramota ih je da rade kad svi imaju nekakve diplome.Čuješ park oni nešto obnavljaju.

  5
  1
 4. Počeli ste da isto radite kao Amerikanci u filmovima.To je bolesno.Mogli ste da date ime parku po vašem čuvenom originalu Njunju.To je ono što vi jedino umijete.Rugati se sa ovim jadnim narodom.

  18
  2
 5. Ne mogu tri table tek tako promjenit ime parku.
  PARK BOKE se primio kod svih, i za deset – petnaest godina ako se table ne vrate na staro, još uvijek će se narod među sobom razumjevat sa “park boke”

  Srećna nezavisnost, ali PARK BOKE je PARK BOKE!

  12
  4
 6. Trebali bi ovi mladi dpsa da guglaju da vide dje su im gospodar i ostali iz partije bili devedesetih, da vide kako su se hapsili Crnogorci koji su bili za nezavisnu drzavu dok su se oni igrali rata na prostoru Jugoslavije sa Milosevicem i Seseljem i ostalim patriotama. Dobri moji omladinci, uvatite se kakve rabote sad sa sezonu jer ce zima teska biti, gvantjeru u ruke i za 300e derite. Ajde zivjeli i u zdravlje praznik!

  22
  1
 7. Zasto raditi na podjelama i svadji,zasto toliko ruznih rijeci jedni drugima.Zasto raditi nesto ako se ne slazemo oko toga .Zasto da provociramo jedni druge,ne treba.Imamo mnogo problema ,trebamo ih rjesavati,ovako sigurno necemo!

  23
  2
 8. @Špiro Rotterdam,a koliko će nam sreće trebati,predsjednik skupštine HN je iz koalicije iz kojih je šest lidera u Spužu pod optužbom za terorističko udruživanje i pranje novca.A grodonačelnik HN je potekao iz iste partije iz koje je predsjednik skupštine.Sama ta činjenica govori koliko će nam sreće trebati.Ali pošto se dijele kao amebe,neće oni izdurat četiri godine.

  17
  27
 9. Biće zanimljivo vidjeti ih kad u budućnosti dođe do promjene vlasti, pa kad počnu da se kunu kako nikad nisu bili za DPS i Đukanovića i kad počnu da prelaze u tabore drugih partija koje tada budu aktuelnije.

  37
  6
 10. kad ne znaš što ćeš ti pričaj o nacionalnosti, vjeri, zastavama, grbovima, ratovima… Mnogo puta uspješan recept, koji u zadnje vrijeme srećom ne pije vodu.

  25
  5
 11. Bolje bi vam bilo da izgradite novi park,pa ga zovite kako vas volja,a ne mijenjat ime parku koji ima svoje ime. Najbolje da počnemo mijenjat imena parkova,ulica,adresa kako kome šune i paše,pogotovo radi politike. Sve naopako kao i uvijek.

  35
  6
 12. Promjenite i ,,park Boke,, u ime ,,park Montenegro,, ,i trg NIkole Djurkovica u trg Kralja Nikole i sve redom da nemamo vise nista Novsko i izbrisite storiju grada svu do sad

  43
  8
 13. Mrzitelji svoje zemlje,mrzitelji samih sebe, puknite vise od jada sto ga nosite zbog te mrznje i ocaja.Vi ste tuga Crne Gore i Herceg Novog.Vi ste ti sto kocite i vucete nazad,vi ste mrak u koji stalno vucete sve nas.Sto vam smetaju table, sto vam smeta 21.Maj?To je datum za vijek vijekova i tacka.To je datum svih gradjana,a ne samo zalosnog DPS-a,jos zalosnijeg SDP-a…Obicna ste papagala koja o cemu god da se pise pominjete sam Brodogradiliste Boku Prboborac.. a nedje se dobro ladite i bas vas ustvari briga…Nek je vjecna nasa Crna Gora!

  20
  42
 14. “ponovnim stavljanjem natpisa dokazuje se postojanje pravne države Crne Gore” !!!? A đe je ta pravna država bila kada je trebalo vraćati Brodogradilište, Prvoborac, HTP Boka, PKB?! Pravnu državu DOKAZUJU ponovnim stavljanjem natpisa. Taman je “teška” država koliko i natpis!?!

  34
  7
 15. Sama činjenica da 2017 postoje mladi DPSa, organizacije koja je odgovorna za gotovo sve što tangira naš današnji svakodnevni život, znači da će nam zaista trebati puno sreće u budućnosti.

  56
  11
 16. Сад кад се Нови врати НОВЉАНИМА,да се одмах та провокација уклони,ПА ВАЉДА ПАРК НОСИ ИМЕ ОНОГА ЧИЈА ЈЕ И БИСТА

  55
  23
 17. Da ste napisali da nemate puno razloga da slavite ove godine i da ćete praznik obilježiti skromno bilo bi dovoljno. Šta tačno slavite? Poraz na izborima u HN, to što ste bili vlast dvije godine u gradu i ništa niste uradili da bi imali zbog čega biti ponosni, prodaju resursa, suđenja funkcionerima i presude… Da smo napredovali kao društvo ovih desetak godina slavili bi svi zajedno, ovako razloga da slavite imate samo zbog naziva parka kao da je to neki privredni uspjeh a ne politička odluka nekog birokrate.

  58
  16
 18. Dodajte jos 6 tabli sa imenom i spomenike ili table novskim ugasenim firmama!
  Nevjerovatno sto vi radite 5-6 dana prije promjene vlasti u HN i koliko je pakosti a ne patriotizma u tome!

  52
  17
 19. Gospodo iz DPS nemojte uzimati postojeće stvari i prepravljati ih u svoju korist. Ako želite “Park Nezavisnosti “onda ste ga trebali zasaditi na novom mjestu na novo , a ne koristiti park koji postiji 40 i više godina. Tko vam je sve u životu volite tuđe , ono što je neko drugi stvorio vi prisvajate.
  Ovo govori neko0 što je Crnogorac 100 %, ali nevoli plagijate kao što to DPS radi.

  74
  5
 20. Navijač sam DPS-a. Ali, pravedno da kada neko napravi novi park, on ga i ,,imentuje”. Mjesta je bilo, ali ne i volje da se poveća zelena površina u gradu, no je i ono kod Boke posječeno radi betoniranja stepenica do Bunkera.

  41
  2
 21. E blago Vama pa bolje da ste te pare potrosili i pomogli mekome ko nema leba jesti ili obnovili nesto nesto sto je korisno za grad! To sto ste stavili table samo ste navukli na sebe jos vise negative jer narodu je vise svejedno kako se sta zove. Ali kada dodje kuci nije mu svejedno kada otvori nesretni frizider i svi jedu sa strahom hoce li biti sutra. Ne bi se cudio i da ga privatizujete pa da vise nije park Sv. Antuna nego da nikne hotel nekoga od Vas. Kratka pamet i od Vas i od ovih buducih. Ne zna se koji su gori.

  43
  9
 22. Nova vlast treba u ovom I ostalim parkovima pored svakog drveta HITNO da instalira po jedna “vjesala”,da se svi objesimo u pocast novoj koaliciji…
  Sta dozvolismo braco mila…

  20
  38
 23. Blago vama kada vam je do slavlja! Sjetite se da ovako podsjetite građane kada je Bolnica Meljine u pitanju i zaposleni, Brodogradilište takođe, sjetite se kada bude opet tender za Institut čiju vrijednost su umanjili kao da je apartman u Portu, kada budete prošli pored devastiranih Bokinih objekata čestitajte na privatizaciji, dok budete obilazali Mamulu posjetite na žrtve koje su tamo nastradale i pomislite kako neko to može da proda…

  80
  14

Ostavite komentar

*

code