Početna Magazin SAVJETI ZA UREĐENJE MALOG STANA

SAVJETI ZA UREĐENJE MALOG STANA

0

Ukoliko živite u manjem stanu, evo par korisnih savjeta kako da barem naizgled taj prostor učinite većim, ali i funkcionalnijim.

 

Uska dnevna soba

Ako vam je dnevna soba ide u dužinu više nego u širinu, podijelite taj prostor u tri zasebne cjeline za sjedanje koristeći manji komadni namještaj. Koristite ogledala kao dekorativni element u ovoj prostoriji, jer ćete tako osvijetliti čitavu prostoriju dnevnim, ali i vještačkim svijetlom.

Višenamjenski namještaj

Za male prostore idealan je namještaj koji ima višestruku namjenu. Ukoliko možete sebi da priuštite kvalitetne komade namještaja koji mogu da se sklapaju i tako dobiju višestruku namjenu, ovo je idealno rješenje jer ćete učiniti vaš prostor funkcionalnijim.

Boja

Okrečite stan u jednu boju. Preporuka je da to budu blagi tonovi koji neće činiti prostorije manjim nego što jesu, a ujednačen ton kroz cijelu kuću će doprinijeti da vaš stan vizuelno izgleda veće.

Što jednostavnije

Još jedno od pravila da mali stan izgleda veće je tako što ga nećete pretrpati ni namještajem, ali ni sitnicama. Izbjegavajte podne prostirke i milje na nameštaju, a ukrasne figure svedite na minimum. Centralni dio sobe bi trebalo ostaviti slobodan, jer će stvoriti iluziju širine prostora.

Veliki komad namještaja

Ako imate zasebnu spavaću sobu u malom stanu, slobodno kupite što veći krevet. Ovaj dominantan ali i glavni komad u spavaćoj sobi će odvući pažnju na činjenicu da vam je soba mala jer će on biti u centru pažnje, te će vam se soba učiniti barem prividno većom nego što to i jeste.

Izvor: B92

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code