Saznajte: Šta je obnovljeno u hotelu Iberostar Herceg Novi, kakvu će imati...

Saznajte: Šta je obnovljeno u hotelu Iberostar Herceg Novi, kakvu će imati sezonu, šta je još u planu…

15
Podijeli

Obnova starog kompleksa “Rivijera”, u Njivicama, za sada je , uključujući  6,8 miliona eura za njegovu kupovinu koštao nove vlasnike,  kompanije  Iberostar i  Montenegro Hotels, 17 miliona eura. Saopšteno je to na ceremoniji otvranja hotela, krajem prošle sedmice. Hotel Iberostar Hreceg Novi zablistao je novim sjajem za svega  sedam mjeseci. Budi znatiželju i već uobičajeno podozrenje ovdašnjeg stanovništva prema svim investitorima.

Zato, menadžerka hotela Ibero star Herceg Novi  otkriva za Radio Jadran  što je sve obuhvaćeno rekonstrukcijom, kako će poslovati zdanje ovog ljeta, hoće li kompleks biti otvoren za lokalno stanovništvo , kakvi su dalji investicioni planovi…

Picerija i restoran

– Obnova starog kompleksa “Rivijera” obuhvata sva 3 depandansa, Stelu, Kometu i Veneru, čije smo nazive zadržali, sa ukupno 190 smještajnih jedinica, zgradu recepcije sa Lobby Barom i konferencijsku salu, Snack Bar na plaži, Rooftop Bar na “Kometi”, Bar na bazenu, Restoran i Kuhinju sa komplet novim inventarom – navodi Adela Krnić.

Vile Stela, Kometa i Venera imaju  ukupno 12 studio apartmana i 178 soba, koje su potpuno spremni i operativni za  sezonu 2018. Postojeći restoran je potpuno renoviran sa novim bifeom, opremom i mobilijarom, uključujući Snack bar na plaži, Lobby Bar, Rooftop Bar na “ Kometi”.  Bara na bazenu, takođe je renoviran i instalirana je kompletna nova oprema.

Gotovo sva hotelska oprema i namještaj je uvezen, najvećim dijelom iz Italije, u šta će se uvjeriti posjetioci, dodaje Krnić.

Još nije izvjesno što će biti sa FKK plažom

Hotelska plaža je uređena i u toku je  postavljanje novog mobilijara. U sklopu plaže je Snack Bar, a u glavnoj sezoni gosti Iberostar hotelace moći da računaju i na razne sportske sadržaje u okviru hotelske animacije.

U menadžmentu još nisu mogli da pecizno odgovore  hoće li nastaviti višedecenijsku tradiciju i zadržati FKK plažu, te je konačno i srediti i zaštiti od obrušavanja. Obećali su nakndano odgovor.

Dobra prva sezona za Iberostar Hreceg Novi

Bez obzira što je hotel bio dvije godine izvan turističkog tržišta, samo ime Iberostar je očigledno veliki garant da neće biti problema sa prodajom. Činjenica je da su prvi gosti prilično popunili ovo zdanje . To nam  potvrđuje i menadžerka Adela Krnić, koja govori optimistično o očekivanjima za ovu sezonu i pozicioniranju hotela:

– Prvi gosti hotela Iberostar Herceg Novi su Njemci, Britanci i Francuzi, koji čine okosnicu vansezonskog smještaja. Iberostar ima višedecenijsku saradnju sa najvećim turoperatorima, poput Thomas Cook-a, TUI-a, Jet2Holidays, ITS, FTI, Biblio Globus-a, RTours-a i brojnim drugima uz veliki udio gostiju koji bukiraju online,  bilo sa najvećih onlina stranica poput Booking.com-a, Expedie ili sa naše zvanične stranice Iberostar.com. Ono na šta smo posebno ponosni jeste činjenica da gotovo 40% naših gostiju čine stalni gosti, koji smještaj bukiraju preko naše stranice, ili direktnim bookingom. U duhu poslovanja svih Iberostar hotela širom Evrope i Amerike, te izuzetno uspješnog poslovanja našeg hotela Iberostar Bellevue u Bečićima i interesovanja gostiju za našu zemlju očekujemo maksimalnu popunjenost svih raspoloživih kapaciteta, na šta ukazuje i trenutni booking hotela – priča Krnić.

Hotel otvoren za sve posjetioce

Poznat je problem sa nedostatkom parkinga u cijelom Herceg Novom, pogotovo u Njivicama. Prethodni vlasnici u Rivijeri su visokim cijanama parkinga i mobilijara, ugostiteljskih usluga,  pokušavali da zaštite prostor za hotelske goste. Iz Iberostara, pak, kažu da su još u procesu formiranja cijena za korišćenje sadržaja hotela, ugostiteljske usluge  i za one koji nisu njihovi gosti:

– Nastojaćemo da maksimalno izađemo u susret građanima, posebno mještanima, na zadovoljstvo svih nas – obećava Adela Krnić.

Veoma ambiciozni investicione planovi, novi hotel sa 5*

– Sa zatvaranjem sezone 2018. krajem oktobra, planiran je početak izgradnje bloka sa 5*, u sklopu postojećeg kompleksa. Spoj hotela sa 4* i 5* je posljednih nekoliko godina jako popularan i pokazao se kao izuzetno uspješan u mnogim našim hotelima širom Španije i Amerike. Novi blok, kapaciteta 250 soba, prema planu trebao bi da bude  spreman za sezonu 2020.godinu.

Prilaz hotelu, infrastrukturu, treba srediti

Okolna infrastruktura, pogotovo prilazni put do hotela ne ide na ruku renomiranim  vlasnicima, kompaniji Montengro hotels i Iberostaru, koji posjeduje više od 100 hotela sa 33.500 soba u 30 država i više od 40 destinacija širom svijeta.

Obnovljeni hotel  u Njivicama je znatno  obogatio ponudu grada, ali zajedno sa gradom bi trebalo urediti i okolinu, izgraditi put, kanalizaciju…

– Prilazni put hotelu je jako veliki problem i to je prvo pitanje koje postave svi agencijski predstavnici i turoperatori prilikom preliminarne posjete hotelu. Nadamo se zaista pomoći lokalne uprave, mještana i svih ljudi koji će prepoznati značaj našeg projekta i napore koje činimo da ovom predivnom prostoru posvetimo pažnju kakvu zaslužuje.

Planirana je brodska linija, prije svega i najvažnije, do Starog grada –  kazala nam je Adela Krnić.

15 Komentari

 1. Vecina komentatora je izgubljena u vremenu!Samo sto ne traze raspis “tendera”za nekadasnje radnicke savjete.Nema toga vise.Budimo sretni na ovakav objekat a sve ostalo radi menadzment renomirane svjetske kompanije.ODUMITE!Oni ce raditi najbolje zbog sebe i prestanite patiti kad dobijemo nesto vrijedno.Sposobni ce se snac bez “tata i partija”

  7
  1
 2. Sto se tice hotela u njihovom vlasnistvu u Becicima, znam pouzdano da im plate ne kasne i da nisu lose, mislim da je dobro rjesenje ovo vlasnistvo jer su ovi tutumraci do sad napravili katastrofu.

  4
  1
 3. U Lakovića rade svi koji nemaju đe drugo,a radili su u Voli i Rodu ,pa pomislili da je tamo bolje.Sretni rade u Banju,ali ko je zasio ne mrda lako.

  6
  1
 4. Zasto bi oni zaposljavali domacu radnu snagu kad HDL u Igalu osim u prvih par mjeseci skoro da nema nikoga u prodavnici iz Herceg Novog , sve rolingstonsi sa Sjevera. Taman nek radio jadran provjeri ovu informaciju i nek kazu koliko ima zaposlenih u HDL-ovoj prodavnici u Igalu ukupno i koliko njih je sa Biroa rada Herceg Novi.

  21
  4
 5. Kao da slušamo neku predizbornu kampanju samo priče i lažna obecanja. Znači 10.000.000 za inventar jer su prošli sav neko pokrao,krečenj,plažni mobilijar,malo keramike,okošeno malo dovedeno u red,par kubika pjeska za plažu… Samo da priupitam dje vam je 200 Austrijanaca što je trebalo doći dan poslje otvaranja ?. Što se tiče puta NIKAD ga proširit nećete nego da ga oćete i popravit što su vaši a i vlasnika prije vas sa kamonima preko 15 t (a dozvoljeno je do 5t) oštetili, bilo bi dobro. A ona bi vi da ga zatvarate kao na noc otvaranja sto je bio zatvoren tri sata i niko sem vaših zvanica nije moga poroći pa ni mi mještani ? i to vam je saradnja. Što se tiče kanalizacije to možda za nekih 10-ak god i to je ?.Znači preostaje vam samo da kosite oko hotela ?. Što se tiče broda on je bio i prije vas nista novo.. Samo čekamo još te cjenovnike da vidimo za goste koji nisu smjesteni u hotelu. Znači ništa novo ???

  19
  4
 6. Za usporedbu web prezentacija hotela i fotografije onoga sto je bilo prije zatvaranja i nove prodaje. http://www.rivierahotelhn.com/mne/foto_galerija.html . Samo da se ne foliramo ko je šta uradio. Pogotovu da se ne zamagljuje činjenica da Iberostar nije kupio Hotel Riviera. Kupio je Montenegro Hotels, a Iberostaru je poveren menadžment. Isti aranžman kao i sa Bellevue u Bečićima. I to je u redu. Iberostar zaista jeste firma za respekt.

  31
 7. A šta biste vi kukala vam majka, nije vam ovo Opština HN, koja je dužna da nam podnosi račune jer zapošljava , ulaže, troši sa NAŠIM PARAMA…Pokrijte se po ušima i budite sretni što je konačno Herceg Novi dobio PROVJERENOG INVESTITORA u turizmu …I radite više nešto i ne pametujte pametnima!

  22
  8
 8. Tendere treba ukinuti,jer nema smisla da se onome ko plaća određuje ko će da mu radi.Može li gazda da izabere najboljega,a da mu ne uvale jeftinu robu koja ne prolazi?

  14
  1
 9. Gospođa se napričala a da ništa konretno nije kazala, osim već poznate mantre o milionima, Ibero hotelima i silnim agencijama, ali, sad znamo i ono najbitnije – FKK plaža je neizvjesna.

  Standardno i očekivano ni riječ nismo dobili o strukturi kadra, procentu domaće radne snage, ne daj Bože platama.. Primjeri na kojima kompanija ostavlja baš ‘uljudnu’ sliku o sebi

  p.s. Ovo formiranje cijena nakon otvaranja je baš profi. Javite kad sredite, da se ode na pivo i osjeti to gostoprimstvo za posjetioce. Možda vam bude oprošten onaj tretman s blokadom puta. 🙂

  29
  6
 10. Jeli ovo lažu sebe pa nas ili obratno, sa ovih 17.000.000 uloženih miliona?
  Pa zaboga nismo slijepi…
  Svaka čast na brzom osposobljavanju hotela ali brate ne lažite narod!

  26
  6

Ostavite komentar

*

code