SD: Trend intenzivnog rasta podrške socijaldemokratama nezaustavljiv

SD: Trend intenzivnog rasta podrške socijaldemokratama nezaustavljiv

1634
4
Podijeli

Predsjednik Socijaldemokrata Crne Gore Ivan Brajović, istakao je da Socijaldemokrate nastavljaju da šire ideju socijaldemokratije u svom izvornom obliku, navodi se u saopštenju iz ove partije.

,,Nakon građanki i građana Nikšića, gdje smo poboljšalii naš rezultat tri puta, prepoznali i Novljani, tako što su nam dali 2,5 puta veću podršku u odnosu na parlamentarne izbore. Dakle, trend intenzivnog rasta podrške Socijaldemokratama je sada već evidentan i sigurni smo da će se nastaviti i na lokalnim izborima koji nas ubrzo očekuju u Mojkovcu, Cetinju i Petnjici“, kazao je Brajović.

Picerija i restoran

On je izrazio zadovoljstvo proteklom kampanjom, koju je i ovaj put odlikovala drugačija politička kulutra.

„Izuzetno smo zadovoljni načinom na koji smo vodili predizbornu kampanju, koja je ponovo odudarala od psovki, uvreda i sličnog neprimjerenog rječnika koji se mogao čuti od dostine drugih lista, čime smo još jednom dokazali da smo partija drugačije političke kulture u odnosu na ostale“, istakao je Brajović.

Takođe, nastavili smo sa našom praksom da na svim izborima nastupamo samostalno i da na svim tim izborima obezbijedimo ulazak u parlament, čime smo pokazali da smo jedna od rijetkih partija koja ima jaku i stabilnu infrastrukturu u cijeloj Crnoj Gori.

Sa druge strane, lažnu „socijaldemokratiju“ su građani Herceg Novog prozreli. Koalicija SDP i URA dobila je podršku 678 građana HN, što potvrđuje ono o čemu smo već ranije govorili – da nijedna od ove dvije partije ne bi mogla da dođe do cenzusa, da su imali hrabrosti da se na ovim izborima takmiče samostalno. Podsjećamo, za cenzus je bio potreban 501 glas. Socijaldemokrate su samostalnim nastupom, po prvi put nastupajući na lokalnim izborima u HN, ostvarile 13% više glasova nego koalicija ,,Vazda da nam Demokrate i DF budu gazda“, što dovoljno govori o tome kome su građani Herceg Novog više vjerovali.

Mi nastavljamo našu misiju očuvanja temeljnih građanskih, evropskih i evroatlantskih vrijednosti Crne Gore, ohrabreni sve većom podrškom koju nam građani Crne Gore svakodnevno ukazuju, navodi se na kraju saopštenja.

4 Komentari

Ostavite komentar

*

code