Početna Politika SDP Crne Gore: Nema vlasti sa DPS-om, odluka kotorske Skupštine protivna politici...

SDP Crne Gore: Nema vlasti sa DPS-om, odluka kotorske Skupštine protivna politici SDP-a

5

Reagujući na dešavanja u Kotoru, protest u odbranu Vladimira Jokića, a kasnije i njegovu smjenu, iz SDP Crne Gore su ustvrdili da je u Kotoru vladala atmosfera linča i uvreda.

To što su doživljavali odbornici od kojih su Demokrate tražile podršku je bez presedana u skupštinskoj istoriji ove Crne Gore, poručili su iz vrha SDP-a.

– Sve vrste uvreda prema damama, pa i na nacionalnoj osnovi ovih koji „brane Kotor“ od demokratije, nikada Kotor nije vidio, a ni čuo. Na sreću, ovaj  put nije bilo spaljivanja. Atmosfera ABA lige je danas bila pred Skupštinom opštine Kotor.

Iako je sada očiglednije i jasnije kako takozvane Demokrate shvataju saradnju  –  kao uvrede i ucjene, to ne opravdava one odbornike SDP-a koji nijesu uvažili mogućnost da se kroz prekid sjednice Skupštine opštine ostavi prostor za prihvatanje Poziva Predsjedništva SDP za prevazilaženje krize u Kotoru – navode u saopštenju.

SDP je kroz odluku Predsjedništva dao smjernce za mogući dogovor, pa je današnje ponašanje odbornika SDP-a protivno politici iskazanoj u Pozivu Predsjedništva, ističu iz SDP-a.

– Potrpredsjednik opštine iz SDP-a je jasno iskazao stav da ne želi uzeti bilo kakvu odgovornost za dalja dešavanja u Kotoru, gdje je zbog stolice jednog čovjeka čitav grad utonuo u političko i pravno nasilje. Čovjeka, koji je bezakonjem DPS-u u Luci omogućio ono što ni DPS nije mogao dok je vladao.

SDP Crne Gore ostaje privržen svojim obavezama iz Sporazuma za budućnost i neće dati sagasnost za formiranje bilo koje većine u Kotoru koja nije u duhu Sporazuma – zaključuje se u saopštenju SDP-a Crne Gore.

5 Komentari

  1. Dokle vise da koketirate nije niko lud,provaljeni ste,zna se koje su bile vase namjere u kotoru.Sledece izbore ocekujte 1 odbornika a i nadajte se politickoj marginalizaciji i nestanku sa ove nase tuzne scene

    6
    1

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code