Početna Politika SDP Herceg Novi: Država se brani poštovanjem njenog Ustava i zakona, koji...

SDP Herceg Novi: Država se brani poštovanjem njenog Ustava i zakona, koji će važiti jednako za sve

0

Socijaldemokratska partija čestita svim građanima 21.maj, dan kada je naša jedina domovina obnovila svoju državnost i nezavisnost, poručuju u čestitki iz OO SDP-a Herceg Novi.

– Ovo je dan kojim je na dostojanstven i demokratski način stvoren najbolji mogući okvir za razvoj cjelokupnog crnogorskog društva, bez obzira na političku, nacionalnu ili vjersku posebnost svakog od nas. Ustavnim utemeljenjem države kao građanske, multinacionalne I evropskim integracijama okrenute, poručili smo da ne želimo da pravimo greške onih koji državu vezu samo za “svoj” narod ili “svoju” vjeru.

Upravo u proteklim mjesecima, Crna Gora je pokazala da je najbolja kad je najteže. Kao mnogo puta do sada, okupili smo se i zajednički, ako ne potpuno pobijedili, sigurno stavili pod kontrolu opasnu bolest, zbog koje po prvi put u istoriji čovječanstva, paralisana je cijela planeta. Danas država treba da se brani poštovanjem njenog Ustava, njenih zakona, zalaganjem za dobrobit svakog njenog građanina. Treba nam država u kojoj će zakoni važiti jednako za sve i u kojoj neće biti privilegovanih. Država u kojoj se patriotizam neće naplaćivati već će važiti prirodan odnos prema jedinoj domovini.

Moramo se u narednom periodu, prije svega, posvetiti rješavanju onih pitanja koja direktno utiču na kvalitet života svakog pojedinca I borbu za ekonomski prosperitet svih naših građana.

Dan nezavisnosti Socijaldemokratska partija će, kao i svake godine, obilježiti na Lovćenu – tronu slobode, simbolu trajanja i državnosti Crne Gore, polaganjem vijenca na spomenik besmrtnom vladici Petru II Petroviću Njegošu- navodi predsjednik OO SDP Herceg Novi, Dragan Šimrak.