Početna Oko nas Kotor SDP Kotor: Oni koji zastupaju interese Snežane Jonice pokušali da smijene direktora...

SDP Kotor: Oni koji zastupaju interese Snežane Jonice pokušali da smijene direktora Vodovoda

1

Predstavnici neofrmalne grupe građana koji zastupaju interese nekadašnje funkcionerke SNP-a Snežane Jonice u Upravnom odboru, danas u pokušali da smijene Safeta Lukovića sa mjesta izvršnog direktora JP Vodovod i kanalizacija iz Kotora, saopštavaju iz OO SDP Kotor.

– I pored toga što nije postojao ni jedan formalni razlog za smjenu Lukovića, na brzinu sazvana sjednica je imala za cilj jedino političli obračun sa članovima SDP-a i do kraja ogolila način ponašanja dijela političkih konsituenata lokalne vlasti u Kotoru. Sjednici Upravnog odbora su prisustovali samo članovi iz Joničine grupe, Jelena Radenović i Branko Čađenović, dok predstavnici ostalih konistutuenata lokalne vlasti, kao i predstavnik Opštine nijesu željeli da učestvuju u ovom političko-pravnom nasillju – tvrde oni.

OO SDP-a Kotor poručuje da je ova odluka i pravi odraz suštinske nebrige za grad u susret ljetnjoj turističkog sezoni, onih kojima Kotor služi isključivo kao mjesto na kojem zarađuju platu.

– Pritom je stanje u vodosnadbijevanju u Kotoru u proteklih par godina značajno poboljšano prije svega znanjem i radom svih zapošljenih u ovoj kompaniji, ali i zbog uspješnog menadžmenta koji je za svoje aktivnosti dobio nepodijeljenu podršku od rukovodstva Opštine u proteklom periodu – navode iz SDP-a.

 Iz pisma Safeta Lukovića

Iz SDP-a su dostavili i obraćanje Safeta Lukovića Odboru direktora „Vodovod i kanalizacija Kotor“.

– Vrijeme, hitnost i dnevni red sa jednom tačkom, a sve u kontekstu političkih dešavanja u Kotoru, jasno pokazuje isključivo političku namjeru zakazivanja sjednice Odbora direktora – ističe Luković, uz tvrdnju da je vidljiva zloupotreba da se iz političkog revanšizma pokrene razrješenje izvršnog direktora, izabranog na konkursu uz odluku Skupštine opštine Kotor.

Time se ugrožava poslovanje ovog Društva koje, je po tvrdnjama Lukovića, solventno i nema dospjelih, a neizmirenih obaveza prema dobavljačima i zaposlenima.

– Upozoravam vas da ne donesete već van preduzeća pripremljenu Odluku o razrješenju izvršnog direktora, jer će zakonska odgovornost biti vaša, a ne političkih nalogodavaca. Shodno zakonu obavezan sam nastaviti obavljanje funkcije sve do odluke Skupštine opštine Kotor, čijim sam aktom u konačnom postavljen na mjesto izvršnog direktora – upozorava, pored ostalog, Luković.

U protivnom, za svako drugačije postupanje bi izvršni direktor bio direktno odgovoran za izvršenu predaju rukovođenja Društvom neovlašćenim licima, zato Luković najavljuje i krivične prijave zbog zloupotrebe službenog položaja.

1 komentar

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code