SDP: OPŠTINSKE SLUŽBE DA SE POKRENU, INSPEKCIJE DA NE RADE SELEKTIVNO

SDP: OPŠTINSKE SLUŽBE DA SE POKRENU, INSPEKCIJE DA NE RADE SELEKTIVNO

134
0
Podijeli

sdpTuristička sezona je počela, ljeto će za par dana, imajući u vidu što im osim mora i sunca nudimo, u Novom turista još i ima, iako se stiče utisak da su to uglavnom već naši domaći Rusi koji imaju nekretnine u našoj opštini, navode iz Opštinskog odbora SDP-a, koji se bavio stanjem u Hreceg Noovm na pragu glavne sezone.
– I ove godine, kao i svih prethodnih, goste dočekujemo restrikcijom u vodosnabdijevanju, raskopanom magistralom i šetalištem, šporkim gradskim ulicama, dračom zaraslim stepeništima, ruševinama punim smeća u samom centru grada itd… A toliko su prije godinu obećavali kada su tražili podršku za četvrti mandat. Ako ovome dodamo da u našem gradu nema krštenoga restorana, da o hotelima i ne pričamo, svi vidimo dokle smo dogurali – saopštavaju iz novskog SDP-a, zamjerajući što ništa od ovoga nije tema za ovu lokalnu upravu.

– Njihova glavna tema bila je i jeste kako izabrati direktore i Upravne odbore, ili kako sklepati Savjete institucija kulture u našem gradu. Koalicija na vlasti, koju već 13. godina predvodi SNP, kao da nema vremena da lokalne pravilnike uskladi sa zakonom, pa tako tužakaju jedni druge nadležnim inspekcijama koje su im objektivne kada su im potrebne. Za trinaest godina niti jedno vitalno pitanje lokalnog karaktera nijesu riješili, niti pokazuju namjeru za tim. S razlogom se pitamo, što to svakodnevno u Opštini radi 5 (pet) potpredsjednika, administrator, načelnici, savjetnici, silni dipl. pravnici (kažu u Opštini ih je zaposljeno 26)… kada im toliko vremena treba da usklade lokalne akte sa usvojenim zakonskim rješenjima – naglašavaju socijaldemokrate.
Oni sude da za korist Opštine ništa i nikoga nije briga, ipak:
– Jedini koji su se za sezonu pripremili su građani koji imaju da izdaju koji krevet da bi preživjeli i školovali djecu, kao i sitni ugostitelji, ali i njih je ove godine sačekalo iznenađenje. Inspektora masa, svi smješteni kao turisti u hotelu „Plaža”, kontrolišu li kontrolišu, kažu više nema šale, prošlo je vrijeme duplih kasa i neizdavanja računa. Kao da im je ko i do sada branio da se bave svojim poslom. Inspekcija Zaštite prostora uprla je da iskontroliše realizaciju usvojenog „plana privremenih objekata” u zoni morskog dobra, po našim informacijama ne za svakog po istom aršinu, pa im dobronamjerno skrećemo pažnju da je svaka selektivna pravda gora od nepravde. Ovaj plan dostupan je svima na sajtu Ministarstva održivog razvoja i turizma, pa se lako u istinitost pomenutih tvrdnji uvjeriti.
Prema tvrdnjama novskog SDP-a, najvažnija, Sanitarna inspekcija skoro se i ne primjećuje, pa se time otvara mogućnost da trgovci, posebno veći, prodaju robu sa isteklim rokom. Velika opasnost je, kako navode, i nemogućnost adekvatnog pranja posuđa po ugostiteljskim objektima, što je posebno izraženo u periodu velikih restrikcija u vodosnabdijevanju.
Na kraju saopštenja predsjednik OO SDP-a, Dragan Šimrak, navodi da u toj partiji znaju da je sezona i da nije vrijeme za stranačka saopštenja, ali poručuju:
– Posljednji je momenat da se pokrenu opštinske službe i nešto učine dok ne bude kasno. Ima ih dovoljno na svaki kantar, preko 600 ih je na opštinskom budžetu, na ovaj ili onaj način.sdp saopstenje

Picerija i restoran

 

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code