SDP: ŠTO PRIJE VANREDNI IZBORI, MADA, ODLUKA NOVE SKUPŠTINSKE VEĆINE JE LEGITIMNA

SDP: ŠTO PRIJE VANREDNI IZBORI, MADA, ODLUKA NOVE SKUPŠTINSKE VEĆINE JE LEGITIMNA

162
0
Podijeli

Opštinski odbor SDP-a uputio je poziv novouspostavljenoj skupštinskoj većini, DPS-u i četvorici bivših odbornika SNP-a u Herceg Novom, da omoguće raspisivanje lokalnih izbora, za šta se ranije zalagao i DPS.

Ipak, odluku o zajedničkom djelovanju novih aktera na političkoj sceni Novog smatraju legitimnom. Novski SDP će participirati u daljem radu lokalne Skupštine, mada nema stav Glavnog odbora oko eventualnog bojkota državnog parlamenta koji navaljuje opozicija, čulo se na press-u.
SDP nije učestvovao u građanskom sporazumu DPS-a i bivše četvorke. On je za njih iznenađenje, jer su se za protekla 4 mjeseca krize na svim nivoima i propadanja Herceg Novog, zalagali zajedno s DPS-om da se što prije raspišu vanredni lokalni izbori, kazao je predsjednik OO Dragan Šimrak.
– SDP je jedina partija koja u Herceg Novom nije bila u vlasti, čak ni koaliciono. Kada budemo u vlasti to će biti isključivo proizvod izbornog rezultata i 25 godina našeg časnog i principijelnog zalaganja da Herceg Novi bude zapadna kapija Crne Gore i bogato središte Boke, što dobija sve više naših pristalica – poručio je Šimrak.
Na pitanje – kako bi se SDP odnosio prema eventualnom pozivu DPS-a i bivše SNP-ovske četvorke da im se priključe u nastojanju da u Herceg Novom naprave efikasnu lokalnu samoupravu, sa stručnim i naprednim ličnostima, bez obzira na partijsku pripadnost, Šimrak je odgovorio:
– Mi nismo imali konkretan poziv, ali na onoj konferenciji za novinare koja je održana sam shvatio da se tu ostavlja neki poziv za proširenje nove skupštinske većine. Međutim, mi smo isključivo zainteresovani za vanredne izbore.
Stroga iz SDP-a pozivaju DPS i isključene odbornike SNP-a da omoguće raspisivanje lokalnih izbora. Mada smatraju i da je formiranje skupštinske većine legalni potez:
– Mi nemamo problem sa zakonitošu ove odluke. Mi smo odbornici Skupštine i mi ćemo prisustvovati sjednicama Skupštine i davati naš doprinos u cilju što prijeg raspisivanja izbora” – poručuje Šimrak objašnjavajući i da se o eventualnom bojkotu državnog parlamenta, što najavljuje opozicija, Glavni odbor SDP-a još nije izjašnjavao.

Picerija i restoran

Član OO SDP-a Vesko Krivokapić podsjetio je na dugogodišnji loš rad lokalne uprave:
– Imali smo stalne rovovske, klanovske borbe između
pojedinih struja u SNP-u oko toga ko će biti Direktor JP Vodovod i
Kanalizacija ili JU Muzej i Galerija „Josip bepo Benković”, pa ko
će biti Načelnik za finansije, ko će voditi Herceg Fest , i na kraju
već duže vrijeme se vodi bitka ko će biti preostale dvije godine
predsjednik Opštine. Ova opština drži evropski rekord po broju potpredsjednika opštine u odnosu na broj stanovnika. U ovoj opštini je svaki funkcioner, osim pomenutih potpredsjednika,
u VD stanju. Da sada ne potenciram posebno nepotizam i zapošljavanje
po partijskom i nacionalnom ključu – kazao je Krivokapić uz tvrdnju da korupcije, koja se sada pripisuje DPS-u ima na svakom koraku:
– Interesantno je da niko ne postavlja pitanje da se možda SNP u Novome nije raspao zbog korupcije u svojim redovima! – kaže Krivokapić.
– Možda smo pogriješili što ovu konferenciju nijesmo organizovali na skaline ili skaline od Rudnika, pored spomenika Sima Matavulja, da istovremeno imate i vizelni doživljaj kako funkcionišu opštinske
komunalne službe – primjetila je članica Opštinskog odbora SDP Herceg Novi, Milica Berberović, govoreći o stanju u opštini u jeku turističke sezone.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code