SDT odbacio tužbu manjinskih akcionara protiv rukovodstva “Primorja hotels & restaurants”

SDT odbacio tužbu manjinskih akcionara protiv rukovodstva “Primorja hotels & restaurants”

5
Podijeli

Specijalno državno tužilaštvo odbilo je tužbu manjinskih akcionara bivšeg Centra Igalo, odnosno RVI-ja, koju su podnijeli protiv više lica u rukovodstvu kompanije Primorje hotels & restaurants zbog podignutog kredita od 6 miliona eura, uz garanciju hipoteke na objekat hotela Palmon bay u Igalu.

To je Radiju Jadran potvrdila  predsjednica NVO Manjinski akcionari Centra Igalo, Vesna Milošević:
– Krivična prijava jeste odbijena i vraćena je, svela se na puko saslušavanje samo u svojstvu građanina, bez vještačenja i izvođenja bilo kakvih dokaza, bilo čega. Mi bismo mogli da podnesemo optužni akt kao oštećena stranka, ali smo odustali od toga, pokušavajući da nađemo neki kompromis oko isplate akcija. Ako ne, akcionari su spremni i da blokiraju hotel, a spremni su i na sve vidove protesta. Ipak, sačekaćemo i ispoštovaćemo vlasnike još do kraja marta – kazala je Milošević.

Picerija i restoran

Konzorcijum HLT Fond i HTP Primorje hotels & restaurants trebalo bi do kraja marta da formiraju zvaničnu ponudu na berzi za otkup akcija manjinskih akcionara Centra Igalo. Njima pripada 12,75% ukupnih akcija, a prema riječima Miloševićke, 150 akcionara, koje ona predstavlja, bili bi zadovoljeni nominalnom vrijednošću akcija od 10,8 eura:

– Isplata po nominalnoj vrijednosti od 10,8 eura je nešto minorno, jer ovaj hotel vrijedi jako puno, tako da oni ne mogu izgubiti, već samo dobiti, jer ostaju “sami” na tržištu u slučaju eventualne prodaje –  smatra Milošević.

Podsjetićemo, manjinski akcionari tužbu su podnijeli prije 2 godine, protiv Dejana Manojlovoća iz HTP Primorja, Jelene Đurašković, v.d. direktorke hotela Palmon bay, Dragana Bućina, izvršnog direktora HTP “Primorje” i Božidara Draganića, predsjednika Odbora direktora kompanije “Primorje Hotels & Restaurants”.

Još 2007. godine su 81 odsto akcijskog kapitala hotela Centar Igalo (nekadašnji RVI) kupili konzorcijum HLT Fond i HTP Primorje za 3,1 milion eura. U međuvremenu je riješen sudski spor unutar konzorcijuma u korist HTP Primorje, a potom i potpisan Aneks ugovora sa Vladom za rekonstrukciju hotela, u koju je uloženo preko 10 miliona eura.

5 Komentari

  1. U 10 dana odbijene tužbe manjinskih akcionara RVI Igalo i HTP Ulcinjska rivijera!!!
    Toliko o zaštiti akcionara i imovine u ovoj lopovskoj državi!!!

    14
    1

Ostavite komentar

*

code