Početna Naslovna Sea Dance Crnoj Gori donio 9,7 miliona eura

Sea Dance Crnoj Gori donio 9,7 miliona eura

6

Ovogodišnje izdanje Sea Dance festivala donijelo je ekonomiji Crne Gore 9,7 miliona eura, pokazalo je istraživanje publike koje svake godine tokom te manifestacije sprovodi TIM Centar.

Foto: Sea Dance Festival fb page

“Kroz kapije na plaži Buljarica tokom tri dana i noći prošlo je preko 63 hiljade posjetilaca iz 42 zemlje svijeta”, navodi se u saopštenju Sea Dance festivala.

Posjetioci festivala su u Crnoj Gori u prosjeku trošili 446 eura, dok su tradicionalno najveću potrošnju imali gosti iz Zapadne Evrope, u prosjeku 573 eura, kao i gosti iz prekookeanskih zemalja, koji su ostavili prosječno 594 eura u crnogorskim kompanijama i ugostiteljima.

Više od dvije trećine gostiju, odnosno 67,8 odsto, došlo je iz inostranstva. Pored zemalja regiona, najviše ih je bilo iz Njemačke, Švajcarske, Francuske, Bugarske, Austrije, Velike Britanije, Turske i Italije.

Organizacije je dobila najviše ocjene u prethodnih šest godina, čime je publika ovogodišnje izdanje Sea Dance festivala proglasila za najbolje do sada.

“Istraživanje pokazuje i da je najveći broj stranih turista, čak 80 odsto, posjetilo plažu Buljarica i Crnu Goru zahvaljujući festivalu, u čemu prednjače gosti iz Zapadne Evrope sa 92,9 odsto onih kojima je Sea Dance bio glavni motiv dolaska”, navodi se u saopštenju.

Tradicionalno najbrojniji na festivalu su bili gosti iz Srbije 32,8 odsto i Bosne i Hercegovine (BiH) 12,5 odsto.

Ove godine je 79,1 odsto posjetilaca odsjelo u hotelima, hostelima, privatnom smještaju koji čine plaćeni apartmani i sobe, ili kampu.

“Prosječna starost publike Sea Dance festivala je 25 godina, dok visokoobrazovani i studenti čine 74 odsto posjetilaca”, navodi se u saopštenju.

Istraživanje je rađeno na reprezentativnom uzorku i anketirani su isključivo posjetioci koji su ulaznicu kupili, dok su učesnici, radnici, predstavnici medija i drugih institucija izuzeti.

Ovogodišnje šesto izdanje Sea Dance festivala, ostaće upamćeno po impresivnom programu koji je ugostio preko 100 izvođača na više od šest bina i festivalskih zona i najmoćnijoj festivalskoj produkciji ikad viđenoj u Crnoj Gori.

6 Komentari

  1. Za drogu nisu krivi ni organizatori festivala, niti drzava. Ne mozete kriviti festival zbog toga sto vasa djeca nisu u stanju da se suzdrze od opijata i sto ih neko navlaci na lose navike. Roditelji treba da pripreme djete za svijet, a ne da svijet cenzurisu zbog njihove nesposobnosti da djete odgoje.

  2. Zaradili???? Mislim da smo svi izgubili,tamo i nasa djeca idu,tu dileri droge bez problema valjaju drogu djeci.I svako onaj ko kaze da se na ovom zaraduje zelimo mu da njegovo dijete ide na tu ljepotu

    4
    6

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code