SEA DANCE FESTIVAL POPRAVIO TURISTIČKU POSJETU

SEA DANCE FESTIVAL POPRAVIO TURISTIČKU POSJETU

145
0
Podijeli

U Crnoj Gori, prema podacima lokalnih turističkih organizacija, boravi oko 115,2 hiljade turista, što je kao lani.

Najveći rast u broju posjete, od čak 11 odsto bilježi Budva.
– Tome je doprinio upravo završeni Sea Dance festival. Tokom tri dana festivala 80 hiljada ljudi je posjetilo koncertni prostor na Jazu, a brojni posjetioci su i nakon završetka ostali u Budvi, saopšteno je iz Nacionalne turističke organizacije.
Iz NTO su podsjetili da je peti After Beach party festival počeo 15. jula i trajaće do 15. avgusta.
Kako su dodali 22. jula će se održati tradicionalna manifestacija Fašinada u Perastu kao i Searock festival u Kotoru 25. i 26. jula.
U Tivtu je u toku festival Purgatorije, gastro manifestacija – Ljeto dobrog ukusa, a svi posjetiocu Budve mogu uživati i u programu Grad teatra i Blockbuster reviji.
– Podaci sa graničnih prelaza, aerodroma, broj stranih pretplatnika u našim mobilnim mrežama, broj plovila u lukama nautičkog turizma govore o odličnoj posjećenosti u prethodnih sedam dana. Tome doprinosi i stabilizacija vremenskih uslova. U toku je intenzivna kampanja na regionalnim medijima, koja će dodatno uticati na priliv turista iz susjednih zemalja, posebno iz Srbije i Bosne i Hercegovine, navedeno je u saopštenju.
U Herceg Novom ovog vikenda počinju popularne Jadranske igre i polufinalna nadmetanja, pa je za očekivati da se i brojno stanje gostiju popravi, jer ih je za 5% manje nego lani u istom periodu.
Ukupan broj gostiju je 17.377, najviše je stranaca 15.323, a domaćih je 2.145.
Iz lokalne turističke organizacije napominju da hotel „Plaža” ima samo trećinu popunjenih kapaciteta, a da je hotel „Centar” zatvoren zbog renoviranja.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code