Početna Društvo Šehović: Maturske i polumaturske večeri bi trebalo održati

Šehović: Maturske i polumaturske večeri bi trebalo održati

6

Stav Ministarstva prosvjete je da bi maturske i polumaturske večeri, u svijetlu popuštanja epidemioloških mjera, trebalo održati, i to u skladu sa jasnim smjernicama i preporukama Instituta za javno zdravlje, saopštio je ministar prosvjete dr Damir Šehović.

Konačna riječ je na resornim subjektima, te se Ministarstvo ovim povodom obratilo upravo Institutu za mišljenje.

Kako je istakao ministar, važno je maturantima i polumaturantima, koji su sve vrijeme epidemije bili disciplinovani, koji maturske i polumaturske ispite polažu prilježno i poštujući mjere, te koji su važan dio svog odrastanja podredili opštem dobru, poslati poruku da je država svjesna toga.

„Ne mogu da se ne osvrnem na maturante ove generacije, kojima želim da poručim: Djeco, nemojte da mislite da ne znamo u kakvim uslovima ste izašli iz klupa i zakoračili u svijet odraslih. Nemojte da mislite da nijesmo primijetili da nijeste imali priliku da posljednje mjesece škole provedete sa prijateljima, u druženju i slavlju. Čitavo društvo je svjesno situacije u kojoj ste bili i odricanja koja su vama, mladima, posebno teško pala“, rekao je ministar.

„Ipak, nemam nikakve sumnje da te nezaboravne momente nijeste izgubili, već da ćete ih nadoknaditi, na neki možda čak još kreativniji način od uobičajenog. Jeste vam bilo teže nego prethodnim generacijama, ali ste i naučili vrijedne lekcije, koje te prethodne generacije nijesu, a koje vam u životu sigurno neće štetiti, već naprotiv – učiniće vas mudrima“.

6 Komentari

 1. Sva okupljanja treba da ostanu zabranjenja.Reci cete da sam bio u pravu , na zalost u Septembru kad budete opet zatvoreni po raznim karantinima

  2
  2
 2. Maturant treba da ima matursko veče. To je prirodno i ništa novo. Roditelj plaća, ali je to veče kraj jedne i početak druge faze odrastanja njegovog djeteta. Ovako grozan komentar, poput ovog gore, nikada neće napisati zadovoljan čovjek.

  11
  7
 3. Parada pijanstva i kiča u sivilu besparice. Demonstracija skupih haljina za koje su roditelji morali dic kredite . Neka idu u Kazu odmah a ne u ponoc cim se zavrsi vecera i to u farmerkama i majcama.

  35
  11
  • Ako nisi ni roditelj, ni maturant, čemu tolika potreba za komentarisanjem? Ne svidja ti se ideja o tome? Nemoj ni dolaziti, preživjećemo i bez još jedne nezadovoljne ženturače koja dolazi samo da bi podjelila neko mišljenje, koje je i ovdje ostavila bespotrebno. S’ poštovanjem 2001. generacija.

   5
   3

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code