Početna Sport Sekretarijat za društvene djelatnosti i sport sproveo anketu u školama: Najviše djece...

Sekretarijat za društvene djelatnosti i sport sproveo anketu u školama: Najviše djece trenira u PVK Jadran

3

Svaki treći učenik  viših razreda osnovne škole i srednje škole trenira u nekom od sportskih klubova u Herceg Novom, dok se dvije trećine bave fizičkom i sportskom aktivnošću rekreativno, pokazala je anketa koju je sproveo opštinski Sekretarijat za društvene djelatnosti i sport – navodi se u saopštenju.

Košarku, fudbal pa vaterpolo praktikuje najveći broj ispitanika, dok u rekreaciji prednjače trčanje, teretana i biciklizam.

Najveći broj djece trenira u PVK Jadran, zatim u OFK Igalo, pa KK AS, FK Obilić i ŽOK Herceg Novi, pokazala je anketa koja je sprovedena anonimno na uzorku od 1515 ispitanika, u svim osnovnim školama (OŠ “Dašo Pavičić”, “Milan Vuković”, “Ilija Kišić” i “Orjenski Bataljon”  VII, VII i IX razredi, odnosno 2003, 2004 i 2005. godište) i Srednjoj mješovitoj školi „Ivan Goran Kovačić“ (I,II,III i VI razred odnosno 1999, 2000, 2001 i 2002. godište).

Ovo je prvi put da je lokalni Sekretarijat za društvene djelatnosti i sport sproveo anketu ovog tipa, a sve kako bi lokalna uprava imala tačnije podatke o sportskim aktivnostima i potrebama mlađih Novljana. Takođe, ovi podaci biće od koristi prilikom rada Komisije za raspodjelu sredstava za sportske organizacije, društva i klubove. Jedan od osnovnih ciljeva sprovođenja ankete jeste i afirmisanje sporta u našoj Opštini, a ujedno i apel roditeljima da svoju djecu više uključuju u sportski život grada za šta će svakako imati podršku lokalne samouprave.

Upitnik su sproveli zaposleni u Sekretarijatu za društvene djelatnosti i sport Darko Klasić, Đorđe Arnaut i Ivana Šeparović i Milutin Govedarica iz Turističke organizacije Herceg Novi, a svesrdnu i nesebičnu pomoć dali su i Vladimir Gojković (PVK Jadran), Jovana Terzić (PVK Jadran), Jovan Simović (OFK Igalo), Jelena Tomašević (Triatlon klub Herceg Novi), Luka Čupić (Triatlon klub Herceg Novi), Nataša Radović (ŽKK Primorje) i Saša Kulinović (AK Niskogorac) – navodi se na kraju saopštenja.

3 Komentari

  1. Zašto naša Opština ne donese novu Odluku o sportu kao što je to uradila većina gradova u CG, pa recimo Trebinje itd, a to je da klubovi koji naplaćuju članarinu, ne dobijaju novac iz budzeta? Ovako, klubovi prave biznis, uzimaju pare od djece i pare od Opštine. Izračunajte na 100 djece × 20e × pare iz budzeta. Lijep biznis!

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code