Početna Kultura Sekretarijat za kulturu i obrazovanje: Uskoro registar darovitih učenika grada

Sekretarijat za kulturu i obrazovanje: Uskoro registar darovitih učenika grada

3

Predsjednik Opštine Stevan Katić i sekretarka za kulturu i obrazovanje Ana Zambelić Pištalo održali su danas sastanak sa direktorima svih vaspitno-obrazovnih ustanova sa područja Herceg Novog.

Riječ je o započinjanju nove prakse sastajanja bar dva puta godišnje, radi još bliže saradnje sa ustanovama koje brinu o djeci i mladima našeg grada, saopšteno je iz Press službe.

Kako je istakao rukovodilac studijskog programa primijenjene fizioterapije, doc dr Dušan Mustur, današnji sastanak predstavlja korak naprijed u prepoznavanju problema visokoškolskih ustanova u Herceg Novom.

Problemi tog fakulteta sa tradicijom dugom 44 godine prevashodno se odnose na trošnost objekta u kojem studenti i zaposleni uče i rade, kazao je Mustur, dodajući da se nada pozitivnim pomacima u rješavanju ovih pitanja.

Jedna od tema sastanka je bila i inicijativa Sekretarijata za kulturu i obrazovanje, odnosno sačinjavanje registra darovitih učenika Opštine Herceg Novi.

– Kada budemo imali registar darovitih učenika i objedinjene sve podatke o talentovanoj djeci, moći ćemo i konkretnije da ih pomognemo. Reakcije školskih uprava na ovu inicijativu su krajnje pozitivne, a u njima ćemo imati svesrdne  saradnike – kazala je Zambelić Pištalo.

Ona je naglasila da lokalna samouprava pomaže svim vaspitno obrazovnim ustanovama, u zavisnosti od sopstvenih mogućnosti. Današnji sastanak predstavlja osnovu za nadogradnju već uspješne saradnje.

Na sastanku se moglo čuti i o problemima i izazovima sa kojima se škole i fakulteti susreću. Između ostalih, i problemi sa oronulošću objekata.

– Nezavisno od toga što to nije direktna nadležnost lokalne samouprave – radi se o našoj djeci i mi smo dužni da kao lokalna samouprava, u mjeri naših mogućnosti, pomognemo upravama svih škola. U narednom periodu ćemo se podruditi da ih značajnije pomognemo pa i kada su neki građevinski radovi u pitanju. Biće formirana Komisija za procjenu stanja i prioriteta kad je riječ o ulaganju Opštine. Činjenica je da sve vaspitno obrazovne ustanove rade u otežanim uslovima i u određenoj mjeri zrele su za neki vid rekonstrukcije, kazala je Zambelić Pištalo, uz napomenu da je OŠ „Dašo Pavičić“ jedina škola koja je pretrpjela značajnije intervencije, i to prije dvije godine kroz međunarodni projekat.

3 Komentari

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code