Početna Ekonomija SEKULIĆ: STEČAJ U “VEKTRI MONTENEGRO” ZNAČI RASKID UGOVORA S VLADOM

SEKULIĆ: STEČAJ U “VEKTRI MONTENEGRO” ZNAČI RASKID UGOVORA S VLADOM

0

2012-02-22Ministarstvo turizma sa posebnom pažnjom prati situaciju u kompaniji Vektra Montenegro, prije svega zbog Vektra Boke, a dalji potezi zavise prvenstveno od Privrednog suda – kazao je novinarima  u Kotoru, ministar turizma i održivog razvoja Predrag Sekulić, nakon razgovora s predsjednicom opštine Marijom Ćatović o aktuelnim tursitičkim temama u tom gradu.

Podsjećajući da je kompanija Vektra Montenegro kupovinom akcijskog kapitala prije četiri godine postala vlasnik najvećeg hotelskog preduzeća u Herceg Novm, te da ni nakon produžetka rokova prošle godine,  nije ispunjavala ugovorene obaveze, ministar Sekulić je kazao da je, nakon uvođenja stečaja ipak dobro što zakon štiti radnike, te da sada postoji mogućnost da se odabere novi  investitor.

– Promjenom statusa kompanije “Vektra” kroz stečaj, stiču se uslovi za raskid Ugovora sa Vladom pa se mora tražiti novi kvalitetniji investitor – smatra Sekulić. U Ministrstvu, tvrdi, pomno prate sutuaciju u “Vektri” u očekivanju odluke Privrednog suda.

I kotorski “Fjord” je u stečaju nakon bankrota irskog kupca, a i zakupci Sv. Stefana traže smanjenje zakupa i produženje rokova plaćanja. Ministar Sekulić je najavio da će o tome odlučivati na osnovu nalaza nezavisne ekspertske komisije Savjeta za privatizaciju.

Ministar turizma je sa predsjednicom Marijom Ćatović razgovarao i o aktiuelnom štrajku ugostitelja u Kotoru i založio se da, se u skladu sa zkonom, koliko je moguće, ugostiteljima izađe u suret, jer su oni “važan dio turističke ponude”.

Kotorskim ugostiteljima, koji traže produženje muzike, danas su se suprotstavili građani starog grada – peticijom sa 120 potpisa, kojim traže da se smanji buka.

Na sastanku ministra sa čelnicima kotorske optine bilo je rijeći i o urbanističkim planovima, zaobilaznici, vodovodu.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code