SEKULIĆ: U BUDVANSKOJ RIVIJERI NIJE NUŽNA PRIVATIZACIJA

SEKULIĆ: U BUDVANSKOJ RIVIJERI NIJE NUŽNA PRIVATIZACIJA

65
0
Podijeli

 

PSekulicPostojeće kapacitete Hotelske grupe (HG) Budvanska rivijera nije nužno privatizovati, iako nije isključena mogućnost prodaje hotelskog kompleksa Sveti Stefan i vile Miločer, saopštio je, između ostalog, ministar održivog razvoja i turizma, Predrag Sekulić odgovarajući na poslanička pitanja.
Budvanska rivijera će kroz angažovanje ekspertskog tima,  sa predstavnicima resornog Ministarstva i Ekonomskog fakulteta, pripremiti elaborat sa predlozima modela buduće valorizacije kompanije, nakon čega će Vlada donijeti odluku o njenoj budućnosti, kazao je Sekulić. On je odgovarajući na pitanje poslanika Socijaldemokratske partije, Borislava Banovića, koje se odnosilo na mogućnost izuzimanja HG Budvanska rivijera iz plana privatizacije, dodao da nije isključena mogućnost prodaje Svetog Stefana, ali pod uslovom da se nađe ozbiljan strateški partner. Sekulić je, odgovarajući na poslaničko pitanje Obrada Gojkovića iz SNP-a, odbio sumnju da Montenegro Airlines ima monopol koji je prepreka otvaranju crnogorskog avio tržišta za niskobudžetnu konkurenciju.
On je naveo da to potvrđuje i činjenica da sedam aviokompanija tokom cijele godine ima redovne letove iz i prema Crnoj Gori, kao i da na desetine njih obavljaju čarter letove tokom sezone.
U Ministarstvu, prema njegovim riječima, smatraju i da će uspostavljanje saradnje sa nekom od vodećih niskobudžetnih aviokompanija biti jedna od prioritetnih aktivnosti u narednom periodu.
On je podsjetio na propale pregovore sa irskim RyanAir-om koji je marta ove godine odbio ponudu pregovaračkog tima zbog prevelikih troškova -za oko 2,5 puta većim nego prema drugim destinacijama.

Sekulić je naveo da je ipak iskazana  spremnost da se u najkraćem roku ponovo razmotri eventualno inovirani predlog buduće saradnje, kojim bi bila predviđena izmjena komercijalnih elemenata ranijeg predloga.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code