SELEKTIVNO INFORMISANJE O BUDUĆOJ DEPONIJI I PLANOVIMA “ČISTOĆE”

SELEKTIVNO INFORMISANJE O BUDUĆOJ DEPONIJI I PLANOVIMA “ČISTOĆE”

144
0
Podijeli

Foto:cistoca-hn.comNa Ublima, u dubokom zaleđu Herceg Novog, danas je održan radni sastanak i obilazak lokacije buduće deponije koje je organizovao direktor hercegnovskog preduzeća “Ćistoća”, Borivoje Bonić.

Kako saznajemo, prisustvovali su članovi Odbora direktora preduzeća, predstavnici političkih partija, kao i Mjesnih zajednica koji gravitiraju na tom području. Predstavljen je projekat na lokaciji Duboki do i funkcionisanje privremene deponije Tisove grede na Ublima, organizovan obilazak azila za napuštene životinje na Dizdarici, reciklažnog centra u Meljinama i Servisne zone u Igalu.
Svemu je prisustvovao samo mali broj “odabranih” medija iz Herceg Novog. O ovom obilasku značajnih punktova za rad “Čistoće” i lokaliteta budućeg kapitalnog projekta sanitarne deponije, nije obavještena većina dopisnika iz Herceg Novog, kao ni Radio Jadran.
Dosadašnja saradnja sa direktorom javnog preduzeća “Čistoće” Borivojem Bonićem nije bila nekorektna, iako nam nije odgovarao nametnuti način da mu prvo dostavimo pismeno pitanja, pa da onda dobijemo odgovore.
Ipak, u ovom slučaju, bilo je za očekivati da neko ko se godinama nalazi na čelu jednog javnog preduzeća ima jednak aršin prema medijima, pogotovo kada treba afirmisati planove preduzeća značajne za razvoj opštine.
Selektivno odlaganje otpada, čime se ovo preduzeće bavi, možda može biti za pohvalu, ali ne i selektivno pozivanje novinara.
Jer, preduzeće “Čistoća”, baš kao i “Vodovod i kanalizacija” su u službi svih građana podjednako i njihov rad je od izuzetne važnosti za funkcionisanje Herceg Novog, o čemu svi imaju pravo da budu upoznati.
Uspjeh ovih preduzeća ne zavisi od načina izvještavanja o njima, nego od načina njihovog rada. Stiče se utisak, da jedino afirmativno pisanje rezultira dobrom saradnjom nekih medija sa ovim preduzećem, što zasigurno ne ide u korist objektivnom informisanju i građanima.
Zar možemo biti zadovoljni sve većim brojem pasa lutalica u gradu? Zašto oko 1.000 stanovnika Gomile i Drenovika u Igalu i drugih naselja, ni poslije nekoliko godina od uvođenja selektivnog odlaganja otpada, nemaju kontejnere za karton, plastiku i staklo? Pri tom prvi susjedi Tivćani uvode evropsku praksu i imaju podzemne kontejnere. Mnogo je još pitanja koja su daleko od hvalospjeva koje je direktor Bonić “podario” onima kojima je mogao i htio.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code