Početna Društvo SEMINAR U DNEVNOM CENTRU U IGALU – SVI SMO JEDAN TIM U...

SEMINAR U DNEVNOM CENTRU U IGALU – SVI SMO JEDAN TIM U SLUŽBI DJECE

0

dnevni-centarKako unaprijediti rad sa djecom sa problemima u razvoju koja su zbrinuta u Dnevnom centru Igalo, zaposlenima i njihovim roditeljima nastojaće da ukažu stručnjaci, defektolozi iz Beograda. “Jedan dio tima je već bio na sličnim predavanjim u Bijelom Polju i izuzetno je važno da seminar sada prođu svi – kaže za Radio Jadran direktorica Dragica Kosić.
– Bitno je da se shvati da smo svi jedan tim, bez obzira koja nam  je struka. Nema podjela,svi moramo da dišemo i radimo kao jedno samo sa jednim ciljem – dobrobit ove djece – ističe Kosićeva. Ona dodaje da je edukacija veoma bitna jer kroz takva predavanja razrješavaju dileme koje se javljaju tokom rada.
– Mi poznajemo svakoga od njih i treba da naučimo kako da sačinimo plan rada za svakoga pojedinačno – objašnjava direktorica. Na seminaru koji organizuje Ministrstvo rada i socijalnog staranja u saradnji sa UNICEF-om, govoriće  dr. defektoloških nauka Dragan Lukić, neuropsihijatar dr. Milijana Selaković, psiholog-specijalista Snežana Antičević i diplomirani defektolog oligofrenolog Neda Novaković.
Seminar počinje danas poslije podne, nastavlja sjutra, a u subotu će se zaposlenima na predavanju pridruziti i roditelji dijece sa posebnim potrebama. Dnevni centar za dijecu sa teškoćama u razvoju otvoren je 9. marta ove godine. Trenutno u Centru boravi 13-oro djece.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code