Seoski put u Svrčugama zatrpala odvaljena stijena, nema povrijeđenih

Seoski put u Svrčugama zatrpala odvaljena stijena, nema povrijeđenih

2737
4
Podijeli

U selu Svrčuge, između Mokrina i Kruševica, u zaleđu Herceg Novog, sinoć se odronila ogromna stijena, koja je oštetila dio uzanog seoskog puta. Mještani sela, koji su se slučajno zatekli na tom putu, jer dolaze povremeno, prijavili su problem Call centru Komunalne policije, oko 23 h.

Ogromna stijenska masa, odvalila se i „zdrobila“ oko dva metra seoskog puta, napravivši „krater“ od oko metar dubine. Put je od sinoć do jutros bio jedva prohodan, ali su mještani, brzom intervencijom u ranim jutarnjim časovima, uspjeli da uklone stijenu sa puta, kako bi put do sela bio prohodan:

Picerija i restoran

„Ne znamo kolika je šteta pričinjena, ali bitno je da povrijeđenih nije bilo. Kako sam informisan, preduzeće „Krušo Niskogradnja“ d.o.o. preuzelo je na sebe sanaciju oštećenog dijela, bez nadoknade, potpuno besplatno. To bi trebalo da bude sanirano za par dana“, kazao nam je načelnik Komunalne policije, Ranko Konjević.

Inače, put u dužini od skoro kilometra, početkom ’90-ih uradili su mještani, nešto svojim sredstvima, a nešto uz pomoć lokalne uprave. Selo broji oko desetak kuća, Tušupa, Kosića i Radovića, mada danas nema nijednog stalno nastanjenog. Selo je imalo i jednu kuću familije Tomašević, ali je kuća srušena. Inače, na seoskom groblju sahranje su i dvije od pet Danica – Kosić i Tomašević.

4 Komentari

  1. Nemojte tako, u selu živi obitelj Sava Radovića i Savo Kosic sa suprugom. Savo je tu stalno nastanjen. Jedini je koji se navi zemljoradnjom, stočarstvom i uz to je zaposlen u Vodovodu. Država bi trebala da mu ponudi subvencije za razvoj poljoprivrede i za proizvodnju organski zdrave hrane i da ga na taj način zadrži u selo. Inače predprosle godine je tom istom Savu stjena pala na automobil i totalno ga je uništila, a Država i Opštinska vlast iz Herceg-Novog su ostali gluhi na njegovu zahtjev da mu se subvencira dio štete koja je nastala drzavnom nebrigom. Sta jos treba da se dogodi u to selo da bi institucije koje su zadužene za puteve i putnu infrastrukturu reagovale?

    23
    3

Ostavite komentar

*

code