Početna Naslovna Septembar na hercegnovskoj rivijeri sa preko 5.200 gostiju

Septembar na hercegnovskoj rivijeri sa preko 5.200 gostiju

0

Lijepo vrijeme, „ublažene“ mjere NKT-a ulaska u Crnu Goru, pomjeranje školske godine za 1. oktobar, nekoliko manifestacija u Herceg Novom ovih dana- HSF, Big game fishing, Jazz bay, „popravljaju“ u septembru turističke bilanse.

Prema posljednjim podacima Turističke organizacije Herceg Novi, registrovano je 5286 turista, što je i dalje visokih 76% manje no lani.

Riječ je o 4.628 stranih i 658 domaćih gostiju.

Veća popunjenost je u privatnom smještaju, gdje odmara 3.943 gostiju, dok je u hotelima 1.343 gostiju.

Bilježimo i da jedni tek sada otvaraju hotele, a drugi zatvaraju objekte.

Tako je Hotel kompanije Carine „Iberostar Bijela Park“ prve goste primio 1. septembra. Ipak to je u neku ruku „probni rad“ i jedva 10 odsto popunjenosti kapaciteta, kaže nam vlasnik, Čedo Popović.

Inače, Iberostar Bijela ima 4 zvjezdice i dočekuje goste od 8. jula 2016. Ovo je prva sezona koja je počela 1. i završiće 30. septembra.

Ostala dva hotela, Delfin i Kumbor, koji od ove godine posluju pod španskim brendom Iberostar, čekaće za otvaranje sljedeću godinu:

„Otvoirili smo najviše da bi isprobali standarde Iberostara, a posjeta nije značajna, objekat je popunjen sa nekih 10% od ukupnog kapaciteta. Gosti su iz Crne Gore, a nešto je i stranaca, Engleza i Francuza“, kazao je kratko Popović.

Angažovan je stalno zaposlen kadar u hotelu, prema kojima su uredno izmirivane mjesečne zarade tokom proteklog perioda kada je objekat bio van funkcije.

Sa druge strane, II faza Instituta “Dr Simo Milosević” biće zatvorena sjutra 12. septembra. Ostaće do kraja godine otvoren stari stacionar u kojem se nastavlja program rehabilitacije pacijenata iz Crne Gore, te odmori za penzionere i sindikalne organizacije.

Podsjetićemo da je od početka epidemije korona virusa u Crnoj Gori u martu dio kapaciteta prve faze služio kao karantin, kroz koji je prošlo oko 2.000 naših građana. I dalje je za tu namjenu u pripravnosti objekat solitera, dok je za pacijente i goste i dalje otvorena prva faza.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code