Početna Kultura Serafimska uzvišenost Danijele Stamatović Drakulović u Tivtu

Serafimska uzvišenost Danijele Stamatović Drakulović u Tivtu

3

Izložba slika akademske slikarke Danijele Stamatović Drakulović pod nazivom „Serafimski uzvišeno”, koju priređuju Galatea Gallery i JU Muzej i galerija Tivat, biće otvorena sjutra u galeriji Ljetnjikovca Buća u Tivtu, u 20 časova.

Postavku će umjetničkim perofrmansom otvoriti autorka, a nastupiće i učenica trećeg razreda Srednje muzičke škole Tivat, Rezeda Valejeva sa odsjeka flauta, iz klase nastavnice Žane Lekić.

Danijela Drakulović Stamatović je rođena 25. septembra 1976. godine u Podgorici (tadašnji Titograd). Završila je Fakultet likovnih umjetnosti na Cetinju 2002. godine, u klasi profesora Dragana Karadžića. Član je ULUCG-a od 2006. godine.

Njena djela nalaze se u galerijama i privatnim kolekcijama u Crnoj Gori, Velikoj Britaniji, Italiji, Sloveniji, Švedskoj, Turskoj, Holandiji, SAD, Bosni i Hercegovini, Srbiji i Hrvatskoj.

Imala je šest samostalnih izložbi, u Podgorici, na Zlatiboru, u Petrovcu i Tivtu.

Učesnica je Cetinjskog bijenala 2002. godine sa radom „Rekonstrukcija”, na „Ljetnjem univerzitetu” koji je vodio Arno Lebel Rožu iz Pariza. U saradnji sa četiri kolege radila je i na izradi mozaika, koji je ugrađen u zgradi „Ruskog poslanstva” na Cetinju (danas Ministarstvo vanjskih poslova Crne  Gore). Bila je predstavnica Crne Gore na Art Simpozijumu „Kalpak festival” Istanbul – Sarkoy – Tekirdag, Turska 2018. godine.

3 Komentari

  1. cush ti te izraze.. u prevodu, bezveze su mi slike ali cu neke kao izraze ubacit pa da laicki svijet misli da im je to nedokucivo.

    2
    2

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code