Početna Oko nas Kotor Sergej predstavlja orkestar mladih talenata: Spajanje umjetničke i popularne muzike na KotorArtu

Sergej predstavlja orkestar mladih talenata: Spajanje umjetničke i popularne muzike na KotorArtu

1

Jedan od najomiljenijih crnogorskih pjevača svih generacija, Sergej Ćetković, nastupa na KotorArt Don Brankovim danima muzike u srijedu, 31. jula, na Ljetnjoj pozornici u Kotoru u 22h gdje će predstaviti svoje pjesme, a u tome će mu pomoći, pored benda, učenici dvije muzičke škole, kotorske Vida Matjan i beogradske Mokranjac. Ovaj orkestar, sastavljen od mladih talenata, kojim diriguje Milica Đokić, biće muzička podrška i učenicima ovih škola, harmonikašu Bošku Tujkoviću i oboisti Filipu Bosiljčiću, koji će svirati kao solisti.

“Ono što se trudimo svake godine na Coca-Cola Stage-u je da osmislimo originalne koncepte datih koncerata. Ovog puta, posebno nam je zadovoljstvo jer smo pružili priliku mladim, talentovanim muzičarima da nastupe i dijele scenu sa popularnim pjevačem poput Sergeja Ćetkovića.”- istakli su iz PR službe Festivala.

Sergej Ćetković završio je Osnovnu i Srednju muzičku školu Vasa Pavić u Podgorici, a potom upisao teoretski odsjek na Muzičkoj akademiji na Cetinju. Na muzičku scenu stupio je 1986. godine, kada je na Festivalu Naša radost, u Podgorici, osvojio drugo mjesto. Solističku karijeru započeo je s pjesmom Bila si ruža, nastupom na Festivalu Sunčane skale, 1998. godine, u Herceg Novom, a prvi album Kristina objavio 2000. godine, nakon nastupa na Budvanskom festivalu. Uslijedili su albumi Budi mi voda, Ostaću sam, Nikada, Kad ti zatreba i dr. Dobitnik je brojnih nagrada, više godina proglašavan je pjevačem godine na Radijskom festivalu, a predstavljao je Crnu Goru na Evroviziji 2014. godine.

 

1 komentar

  1. A kad će neko kvalitetan poput Sergeja, Masima i Karana doći ljeti u Novi? Ili treba kulturu skroz otjeriti iz Novog? Oslabljene su manifestacije poput Trga od knige i Filmskog festivala. Idemo dalje, da se srozi grad što više. Što nije otvorena kuća Iva Andrica (igraju se pojedini, grade medjice, još kantice i lopatice hvale). U vrijeme ratnih godina kultura je bila na višem nivou.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code