Početna Oko nas Kotor Serijal od pet velikih koncerata na KotorArtu

Serijal od pet velikih koncerata na KotorArtu

0

Od 28. jula do 1. avgusta KotorArt Don Brankovi dani muzike organizuju serijal od 5 velikih koncerata klasične i popularnije muzike.

Prvi u nizu pod nazivom, Berghain inspiration održaće se u Porto Montenegru, gdje će publika imati priliku čuti nesvakidašnji program. Sastavljen od najboljih muzičara regiona “Orkestar bez granica”, pod dirigentskom palicom maestra Premila Petrovića, u nedjelju 28. jula u 21h, na bazenu Jahting kluba Porto Montenegra održaće koncert inspirisan elektronskom muzikom. Ulaz na koncert je slobodan ali zbog rezervacija mjesta poželjno je najaviti se na pmyc@portomontenegro.com

– Na stadionu malih sportova na Benovu 29, 30. i 31. jula nas očekuju koncerti u okviru Coca-Cola Stage-a. Ove godine to su koncerti koji nose posebnu simboliku i koncepciju. Tačno na godišnjicu od kada nas je napustio veliki Oliver Dragojević, XVIII KotorArt Don Brankovi dani muzike pripremaju omaž ovom umjetniku i priređuju koncert akademskog hora iz Splita “Silvije Bombardeli” uz kolegu, sugrađanina i velikog Oliverovog prijatelja, Gorana Karana, najavljuju organizatori.

U utorak, 30. jula, nastupa čest gost KotorArta, muzičar jedinstvenog glasa i interpretacije, Massimo Savić, dok je srijeda rezervisana za poseban koncept koncerta Sergeja Ćetkovića. Uz nove aranžmane njegovih hitova, publika će moći da uživa i podrži mlade, talentovane muzičare. Sergej Ćetković će nastupati 31. jula uz orkestar sačinjen od đaka muzičkih škola “Vida Matjan” iz Kotora i “Mokranjac” iz Beograda.

Ulaznice za sve koncerte na Coca-Cola Stage-u, mogu se kupiti online preko web sajta www.kotorart.me ili širom Crne Gore na Tabacco kioscima.

Ovaj serijal popularnije muzike, organizatori zaokružuju koncertom u Luštici Bay gdje će nastupiti Ildiko Keresteš, pop rock zvijezda Mađarske, poznatija i kao “mađarska Tina Tarner”. Ulaz na koncert je slobodan, a isti je zakazan za 21h i realizuje se u okviru Nedjelje mađarske kulture u Crnoj Gori.

– Nakon ovih događaja, prva polovina avgusta je rezervisana za prave poslastice za ljubitelje umjetničke muzike – nastupi istinskih svjetskih zvijezda koji dolaze u Crnu Goru specijalno za KotorArt, najavlju iz KotorArt-a.

Detalji o programima i ulaznicama mogu se naći na www.kotorart.me

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code