Početna Sport Šesta regata u Porto Montenegru

Šesta regata u Porto Montenegru

0

Regata hiljadu ostrva na kursu od Rijeke do Tivta i nazad biće održana od 20. do 30. septembra. Ona prolazi između više od 1000 jadranskih ostrva i jedri se na kursu  najboljem za navigacijske regate koje priroda može dizajnirati.

Format regate ostaje isti kao i u prethodnim godinama, saopštavju iz Portomontenegra. Imaćei dvije etape od kojih jedrilice mogu izabrati da jedre samo prvu etapu, samo drugu etapu ili obje etape s ukupnim rezultatima.

Picerija i restoran

Prva etapa startuje u nedjelju 23. septembra iz Rijeke, nakon čega flota ostavlja ostrva Unije, Susak, Premudu, Dugi otok, Kornat, Vis, Lastovo i Sveti Andrija i završava u marini Porto Montenegro.

Uzduž rute od 280 NM, flotu čekaju tehnički izazovi navigacije između ostrva i kanala hrvatske obale i facsinantnog zaliva Boke Kotorske, ali isto tako i nagrada iznenađujućom ljepotom okruženja poznatom širom svijeta. Nakon dodjele nagrada za prvu etapu u Porto Montenegru u srijedu 26. septembra, flota startuje u četvrtak 27. septembra u obratnom smjeru prema Rijeci na istom kursu.

Porto Montenegro Jahting klub sponzoriše crnogorski tim koji jedri za JK Delfin, jedrilicu Stribor za čijim će korimolom biti Jeremija Kurbanović. Prije starta druge etape, zakazana je i Regata 1000 ostrva + 2, u srijedu 26. septembra, u akvatorijumu Boke Kotorske, sto je idealna prilika za sve lokalne jedrilicare da se takmiče u domaćem akvatorijumu sa internacionalnim jedrilicarima, a sa druge strane sjajna prezentacija zaliva Boke Kotorske gostujućim jedriličarima.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code