Šestaci iz Bijele pobjednici kviza „Zašto su mjerenja važna?“

Šestaci iz Bijele pobjednici kviza „Zašto su mjerenja važna?“

2
Podijeli

Ekipa učenika OŠ “Orjenski bataljon” iz Bijele osvojila je prvo mjesto na kvizu znanja za učenike šestih razreda, pod nazivom “Zašto su mjerenja važna?”, saopšteno je iz Zavoda za metrologiju.

Kviz je u okviru festivala “Otvreni dani nauke 2018”, pod pokroviteljstvom Ministarstva nauke, organizovao Zavod za metrologiju u prostorijama OŠ “21. Maj” Podgorica.

Picerija i restoran

Članovi bijelske ekipe bili su Natalija Smoljan, Miloš Gligović i Danilo Đukanović.

Drugo mjesto pripalo je ekipi OŠ „Sutjeska” iz Podgorice koju su činili Miljana Nakić, Marko Šuković i Matej Tošić. Ekipa OŠ „Maksim Gorki” iz Podgorice, u sastavu Una Gluščević, Jovan Janković i Nikola Vidić, zauzela je treće mjesto.

Osnovna škola „Braća Labudović” iz Nikšića osvojila je četvrto mjesto. U ekipi su bili Teodora Džaković, Darko Perović i Jovan Strunjaš.

U kvizu je učestvovalo 27 učenika iz devet osnovnih škola: „Maksim Gorki”, „21. maj”, „Štampar Makarije”, „Vlado Milić”, „Savo Pejanović”, „Sutjeska” i “Vladimir Nazor” iz Podgorice, kao i učenici osnovnih škola „Orjenski bataljon” iz Bijele i „Braća Labudović” iz Nikšića.

Realizaciju kviza podržalo je Ministarstvo nauke i takmičari najbolje tri ekipe osvojili su vrijedne nagrade: bicikla, tablet računare i bežične slušalice.

Ispunjen je cilj da se učenicima osnovnih škola približe znanja iz matematike i prirode, kao i da se učestvovanjem u kvizu, učenici  dodatno afirmišu i imaju priliku da prošire znanja iz tih oblasti.

Jedan od razloga za organizovanje kviza je i kampanja međunarodne metrološke zajednice povodom najveće promjene Međunarodnog sistema jedinica (SI), koja se očekuje u novembru 2018. S obzirom na promjenu u Međunarodnom sistemu jedinica, organizovanje kviza za učenike osnovnih škola, još je jedna u nizu aktivnosti usmjerenih ka podizanju znanja o sistemu jedinica, ali i upoznavanja sa predstojećim promjenama u oblasti nauke.

2 Komentari

Ostavite komentar

*

code