Početna Društvo Šetalište ispred hotela Plaža obaveza Vektra Boke, a kad će popločavanje dijela...

Šetalište ispred hotela Plaža obaveza Vektra Boke, a kad će popločavanje dijela u Igalu i na Savini?

7

Albanska frima Frali, podizvođač turskog Ćeltikćoglua, završila je lani, nakon polaganja kolektorkih cijevi, popločavanje Šetališta Pet Danica na potezu od tvrđave Fote Mare do hotela Plaža. Međutim, dio ispred samog hotela je i dalje i nedovršen.

Izvođači  kolektora imali su obavezu vraćanja u prvobitno stanje svih površina na trasi. Između ostalog i dijela od tvrđave Forte Mare do Meljina, ali:

– Još je pri početku projekta dogovoreno sa predstavnicima Vektra Boke, da se dio šetališta ispod hotela Plaža betonira. Uređenje tog pojasa planira Vektra Boka zajedno sa JP Morsko dobro, u okviru šireg uređenja tog pojasa i plaže – kazala je Radiju Jadran potpredsjednica Opštine Herceg Novi, Danijela Đurović.

Na posljednjem sastanku rukovodstva Opštine Herceg Novi i JP Morsko dobro dogovoreno je da Agencija za izgradnju i razvoj preuzme izradu projekta uređenja Šetališta od Hotela Perla do Kompleksa Lazure, koji  takođe nije popločan. Uređenja se očekuje naredne godine, shodno planu JP Morsko dobro, dodaje Đurović.

Krajem prošle godine predsjednik Opštine, Stevan Katić najavio je popločavanje Šetališta u Igalu. Projekat je povezan sa rekonstrukcijom kanalizacionog kolektora od Titove vile do restorana Galeb.

– Kako su sredstva za realizaciju ovog projekta predviđena iz Faze V komponenta 2, očekujemo da se nakon što Vodacom definiše konsultanta, pokrene postupak tendera za izbor izvođača i nastavak dalje procedure. Tehnička dokumentacija za ovaj projekat je gotova, kao i izdata građevinska dozvola – navodi Đurović.

Nakon ovih radova planirano je uređenje Šetališta u dijelu od hotela Palmon bay do restorana Galeb sa izradom nove javne rasvjete, odvodnje atsmosferskih voda i uređenja površina.

7 Komentari

 1. Samo neka budu ovih nasi izvodaci koji su uradili dobar posao u Igalo, sa dobrim betonskim blokovima. Nikako Turaka niti onaj tanak kamen put Savine, jer je vec popucalo, a tek pre neki mesec ponovo stavljeno!

  12
  1
 2. Jakic ce to poplocati jelovim gredama,cuo sam,direktno sa pogona drvoprerade Pljevlja
  A plazu ce nasut pelet masom,samo dok stave masinu za izradu peleta u pogon,brzo ce to.

  16
 3. KATICU HOĆE LI IKO MISLITI NA NAS OD TITOVE VILE DO RIJEKE.
  HOĆEMO LI MI IKADA DOBITI ŠETALIŠTE ILI ĆEMO LIČITI NA PODRUČJA GDJE JE PROŠAO JAK CIKLON ILI URAGAN.
  JESMO LI MI GRADJANI DRUGOG REDA.
  IGALO JE POZNATO PO BLATNOJ PLAŽI!!!!!!
  PROŠETAJTE PA BIDITE NA STO TO SADA LICI !!!!!

  20
 4. Stevo je najavio kod Perice,prije dva mjeseca, da će PUP biti aktivan za 2-3 dana, a evo do dana današnjeg,NULA!Sistem 48 dana,ovo dana umjesto sati nije greška,jer toliko im treba vremena da odgovore.Kolektor,rasvjeta,smeće, treba li još da nabrajamo?Moja preporuka ,ništa više ne dohvatajte.

  18
  1

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code