Početna Društvo Šetalište od Galeba do Raffaela popločano do 1.juna: Je li to “ultima”?

Šetalište od Galeba do Raffaela popločano do 1.juna: Je li to “ultima”?

15

Popločavanje dijela Šetališta Pet Danica u Igalu, od Galeba do kompleksa Raffaelo trebalo bi da krene krajem sljedeće sedmice i da bude okončano do 1. juna. U to uvjerava direktor Agencije za izgradnju i razvoj Herceg Novog, Boro Lučić:

„Dio behaton ploča je stigao, tačnije dva od 16 šlepera. Čekamo isporuku ostatka kako bismo nastavili sa radovima. Riječ je o nekoliko vrsta behaton ploča, kojima ćemo popločati tu dionicu“, kaže Lučić.

Nakon toga, uslijediće završni radovi, postavljanje galanterije – klupa, kanti za otpatke i sadnica na devet mjesta, najvjerovatnije tamarisa, mada to još uvijek nije definitvno.

Time bi trebalo da bude okončana skoro trogodišnja rekonstrukcija, odnosno proširenje šetne staze u dužini od 365 m, započeto još u oktobru 2015.

Novljani će tako 1. juna dobiti arhitektonski i hortikulturno sređenu dionicu Šetališta Pet Danica, proširenu za skoro 3 m. Za očekivati je i manje gužve na tom dijelu, budući da su se ranije uvijek u sezoni od teniskih terena do Galeba šetači jedva mimoilazili.

Vrijednost investicije bila je 350 hiljada eura, a radove je izvodila barska kompanija Đokić group D.O.O. Radovi su bili konzervirani nekoliko puta, zbog praznika, sezone i preprojektovanja.
Ovo bi sada trebalo da bude-ultima, kako to znaju Bokelji da kažu kada je nešto konačno.

15 Komentari

 1. Ne radi se o tome što je neko nekad radio kao konobar,jer je mnogo gori onaj ko nikad nije ništa radio,nije čitanje interneta učenje;samo rad obezbijeđuje znanje,a mnogi ne rade,jer ne znaju ni što bi radili,ni kako.Radi se o tome što se za sigurnu platu bore neznalice,jer onaj ko zna radi zarađuje onoliko koliko odradi.Koliko god ih sjedi moraće da se podignu na noge, uskoro stiže zakon života na zemlji.

 2. Ako cete ih poplocavti kao i one od “lobelie” do tunela onda je bolje da ne dirate nista. Ili ih uradite kvalitetno kao one od tunela ka skveru da ne bi zenma stikle upadale u “fugu” a i da me zena ne drzi za ruku kao da cu je u more gurnuti u more jer ako se ne drzi ima nogu da izvrne.

 3. Vidim ja da ovi sto su sada na vlasti zavrsavaju sve i da se radi punom parom na svakom koraku.Juce sam bio kroz rivjeru i tamo se radi zestoko kako je trebalo od samog pocetka.Treba sacekat taj prvi jun i onda komentarisat,ali smo mi skloni tome da odmah opletemo i po onom sto valja i onom sto ne valja.

 4. Tek sada vidim koliki smo mi narod majmuni, vuku nas za nos godinama a mi i dalje vjerujemo . Narod ima vlast kakvu zaslužuje . Doci ce i dan kada ce vas narod metlama i lopatama izbaciti iz opstine zbog nečinjenja , nerada, laganja, otimanja

 5. Zasto ga niste pitali sta da radimo sa ruglom gdje se setaliste naglo prekida i prelazi u kafanu “Mimoza” a uzana stranputica vodi dalje ka Toploj?

 6. Molim radio Jadran da napiše da su pare za ovo obezbjedjene i uplacene iz Morskog dobra jos za vrijeme Dejana Mandića…a koliko su sve novske vlasti od tada sposobne govori to da ovaj dio šetališta jos uvijek nije završen…

 7. Srdačan pozdrav za gospodina Lučica.
  Mislim da bi Vam gradjani opstine osobito Igala bili beskrajno zahvalni da završite ogradu i osvijetlite ovaj dio šetališta a popločavanje ostavite za jesen.
  Budite kooperativni i ozbiljni sada u prvoj i drugoj fazi instituta kao i u dva hotela ima skoro 1500 gostiju, od toga trećinu čine inostrani gosti.
  I sami znate da se ne računa da je neko bio u Novom a da nije prošao šetalištem.
  Sezona je tu počinje za desetak petnaest dana zar vam nije pouka ovo sto se sada radi kroz IGALO ( gornji put ) to neće biti gotovo još za mjesec.
  Imajte obzira za ljude koji žive od sezone !!!!
  Da ste zdravo i u pamet se dajte !!!

 8. opet laži, dokle više. Kada će kolektor ,rekli ste u decembru,sezona je počela,da vas informišem !!! Divim se ljudima kada glasaju,zadovoljan narod !!!

 9. Oce li se zatvoriti setaliste. Hoceli opstina platiti zakupcima jednomesecnu kiriju s obzirom da nemogu raditi. Oce li uprava prihoda racunati porez za taj mjesec. Hoce li opstina radnicima koji rade isplatiti plate. Sve su to pitanja koja traze odgovor i umesto da se to radilo kad mu je vreme vi ste cekali pocetak turisticke sezone da bi pravili cirkus po setalistu. Logicko pitanje za vlast pored toga sto vas placamo vi na svaki nacin pokusavate da gradjanima i turistima za koje se jos cudim da dolaze pravite probleme.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code