Početna Društvo Šetnja nad Bokom po mjesečini

Šetnja nad Bokom po mjesečini

0

U nedjelju, 16. juna, biće organizovana III noćna šetnja vidikovcima hercegnovskog zaleđa, poznata kao događaj “Nad Bokom po mjesečini”, obavijestili su iz Parka prirode Orjen.

U noći punog mjeseca posjetioci će moći da obiđu utvrđenje-vidikovac Tajno brdo, nekadašnje vojne položaje na vrhu Gručalica i vidikovac pod brdom Šilobod.

Sve tri lokacije su zanimljive po burnoj istoriji, ali i izuzetnim vidicima na ulazu u Boku Kotorsku. Noćni aspekt organizovanog obilaska, događaju daje notu neuobičajenosti i mističnosti. Da bi priča bila zaokružena, po povratku na Kameno uslijediće kratka prezentacija o fantastičnim bićima hercegnovskog zaleđa, mjesecu i mjesečini, koja se organizuje u predivnom ambijentu dvorišta crkve Sv. Jovana.

Okupljanje je planirano u 20:45 h na raskrsnici u selu Kameno, uvodne informacije, podjela učesnika u grupe. U 21 h je polazak sa vodičima na 3 atraktivna vidikovca i istorijska mjesta Tajno brdo, Gručalica i vidikovac pod Šilobodom. Osvježenje i prezentacija u porti crkve Sv Jovana na Kamenom biće upriličeno u 22.30 h, a prezentaciju pod imenom „Fantastična bića hercegnovskog zaleđa, mjesec i mjesečina” održaće Željko Starčević iz Agencije za razvoj i zaštitu Orjena.

Učešće je besplatno, a dolazak je u sopstvenoj režiji. Mjesto je udaljeno 10-ak minuta vožnje od kružnog toka u Meljinama putem ka Trebinju. Za sigurnije kretanje terenom osvijetljenim jedino mjesečinom, neophodno je imati pouzdanu baterijsku lampu i adekvatnu zatvorenu obuću (ne japanke i sandale!). Događaj je pogodan za osobe u prosječnoj fizičkoj kondiciji. Učešće je po standardnim uslovima: na sopstvenu, a za djecu na odgovornost roditelja.

Organizatori događaja su Agencija za razvoj i zaštitu Orjena i MZ Kameno-Žlijebi, uz podršku Turističke organizacije Herceg Novi,  Opštine Herceg Novi, te pomoć “Cicak akustike”, Planinarskog kluba „Subra“ i Viteškog društva Sv. Stefan.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code