Početna Ke Nova Šetnja po mjesečini zaleđem Herceg Novog

Šetnja po mjesečini zaleđem Herceg Novog

0

Park priorode Orjen – Agencija za razvoj i zaštitu Orjena i MZ Kameno-Žlijebi, organizovaće u subotu IV manifestaciju Nad Bokom po mjesečini, tokom koje će ljubitelji novskog zaleđa imati priliku da obiđu nekoliko vidikovaca.

Ilustracija // Foto: PK Subra

Kako je saopštio organizator, posjetioci će moći da obiđu utvrđenje-vidikovac Tajno brdo, nekadašnje vojne položaje na vrhu Gručalica i vidikovac pod brdom Šilobod.

„Sve tri lokacije su zanimljive po burnoj istoriji, ali i izuzetnim vidicima na ulaz u Boku Kotorsku. Noćni aspekt organizovanog obilaska, događaju daje notu neuobičajenosti, pa i mističnosti. Da bi priča bila zaokružena, po povratku na Kameno slijedi kratka prezentacija „KAD NOĆ PADNE-bića tame”, koja se organizuje u predivnom ambijentu dvorišta crkve Sv. Jovana“, saopšteno je iz Parka prirode Orjen.

Okupljanje je na raskrsnici u selu Kameno u 20:45 h, gdje će zainteresovani dobitiuvodne informacije i biti podijeljeni u grupe. Polazak sa vodičima na 3 atraktivna vidikovca i istorijska mjesta Tajno brdo, Gručalica i vidikovac pod Šilobodom planiran je u 21 h. Sat i po kasnije, u 22:30 u porti crkve Sv. Jovana na Kamenom biće upriličeno prigodno osvježenje, a zatim popularna prezentacija „KAD NOĆ PADNE-bića tame” (Željko Starčević-Agencija za razvoj i zaštitu Orjena). Kraj oficijelnog programa predviđen je za 23 h.

Učešće je besplatno, a dolazak je u sopstvenoj režiji. Mjesto je udaljeno 10-ak minuta vožnje od kružnog toka u Meljinama putem ka Trebinju. Na vidikovcima će posjetioci moći da doznaju niz zanimljivosti o lokalitetima koje obilaze. Za sigurnije kretanje terenom, osvijetljenim jedino mjesečinom, neophodno je imati pouzdanu baterijsku lampu i adekvatnu zatvorenu obuću (ne japanke i sandale!). Događaj je pogodan za osobe u prosječnoj fizičkoj kondiciji. Učešće je po standardnim uslovima: na sopstvenu, a za djecu na odgovornost roditelja.

Podršku organizaciji dala je Turistička organizacije Herceg Novi i „Cicak akustika, Planinarski klub „Subra“ i Jokina kužina.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code