SEZONA S OPTIMIZMOM U KOTORU

SEZONA S OPTIMIZMOM U KOTORU

0
Podijeli

Mirza_Krcic_TO_KotorIako je ljetna turistička sezona, zbog ekonomske situacije, sva je prilika,nešto lošija nego proteklih godina, u kotorskoj Turističkoj organizaciji – ipak su zadovoljni dosadašnjom posjetom turista.
“Razloga za optimizam daje nam izletnički i kruzing turizam, s obzirom da Kotor ne raspolaže nekim većim hotelskim kapacitetima”, kaže za Radio Jadran direktor turističke organizacije Kotor, Mirza Krcić.
On je dodao da je za prvih 6 mjeseci ove godine, Kotor posjetilo 10,599 gostiju, koji su ostvarili 32,700 noćenja. Procentualno, to je 11% više gostiju, 35% više noćenja nego prošle godine. U Kotoru trenutno boravi 2.493 gosta, što je za 9% manje nego prošle godine u istom periodu.
Izletnički turizam kotorskoj luci doveo je 158 brodova i 102 hiljade putnika, što zajedno sa onima iz dubrovačke regije, čini cifru od 123 hiljade izletnika – 3% više nego u istom periodu prošle godine. Krcić ističe da u Kotor svakog dana u prosjeku dođe od 20-25 autobusa sa izletnicima, ali da je ipak, najveća gužva – četvrtkom. “Toga dana, Kotor posjeti od 6-8 hiljada turista, što je impozantna cifra za mali grad, kao što je Kotor i ako se posjete nastave ovom dinamikom, a vjerujem da hoće, premašićemo cifru od 200.000 onih koji su obavezni da plaćaju izletničku taksu”, kaže Krcić.
U saradnji sa Gradskom muzikom, Turistička organizacija Kotor svake druge subote pravi promenadne koncerte kroz grad. Od prije dvije sedmice, folklorrno društvo “Nikola Đurković”, svakog četvrtka od 10.30 h na Trgu od oružja izvodi igre iz Boke i regiona.
U Turističkoj organizaciji su usmjereni na završetak kulturnih manifestacija i organizaciju posljednje pučke svečanosti – čuvene Bokeške noći, 18. avgusta. Krcić kaže da je do sada već ukrašeno 40 barki i da će noć tradicionalno završiti kultnim vatrometom, ali iznenađenja ipak ostavlja za noć fešte.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code