SEZONA STIŽE 15. JULA

SEZONA STIŽE 15. JULA

136
0
Podijeli

hn_centarPrema podacima TO Herceg Novi u gradu boravi 3% više turista nego lani, ali gužvi ni na plažama, niti u trgovinama i na Šetalištu, koje su karakteristične za ovo doba godine još nema.

Sezona dobrano kasni u Novom, reći će jedni, a drugi da nikada nije ni počinjala prije sredine jula.

Picerija i restoran

Nešto veći talas gostiju se najavljuje tek od sjutra, dok su sa beogradske autobuske stanice, kolegama u Novom poručili da će značjnije više posla, odnosno sezonskih linija biti tek od 15. jula. – U prosjeku imamo do 30 dolazaka i isto toliko odlazaka autobusa – kažu nam iz službe informacija stare Autobuske stanice u Novom. Gužva se napravi za čas jer stanica je mala i za taj broj autobusa, ali čini se i da je broj gostiju koji stiže znatno manji nego lani.

– To je moj utisak, jer svakog dana sam tu i znam kako je bilo prošlog ljeta – objašnjava nam radnica na stanici. Autobusi stižu iz svih karajeva bivše Jugoslavije, Hrvatske, Srbije, Bosne, Makedonije – objašnjava ona, ali i sitiče da se stranci ne zadržavaju.

– Stižu stranci iz pravca Dubrovnika, ali samo smo im prolazna stanica, odmah nastavljaju dalje, bez zadržavanja.

A to ni ne čudi s obzirom da stanica u Herceg Novom odavno ne zadovoljava potrebe grada koji je, a kako kažu turstički uposlenici, tražena destinacija.

U Novome se za sada tek očekuje zahuktavanje sezone, a u međuvremenu grad propušta da barem od izletničkog turizma ubere koji euro u gradsku kasu. Ni na željezničkoj stanici u Baru ili Podgorici, nije drugačija slika.

Malo je za sada onih koji produžavaju ka Novom. Čanj, Sutomore, Petrovac, Bar su mjesta koja obično putnici biraju za odmor.

Na pitanje zašto baš ta mjesta, odgovraju da su cijene primjerenije, te da znaju za naš problem sa vodosnabdjevanjem, kao i neriješenim kanalizacionim sistemom.

Novom za sad ne preostaje ništa drugo nego da čeka taj famozni 15. jul i navalu gostiju, koja treba da pokrije manjak od kraja maja i početka juna.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code