Početna Turizam SEZONA U BUDVI BIĆE I U OKTOBRU

SEZONA U BUDVI BIĆE I U OKTOBRU

0

U Budvi prema posljednjim podacima boravi nešto manje od 39 hiljada turista, što je za 7% više nego u istom periodu prošle godine.

Podatak i da je budvanska Opština do sredine avgusta uspjela da prihoduje nešto malo više od milion eura od naplate boravišne takse, ohrabruje, iako je početak sezone kasnio zbog opšte poznatih razloga.
Kako nam je kazala PR menadžerka TO Budve, Darja Marović, u avgustu je zabilježena mnogo bolja posjeta nego što je to bilo lani. Optimistične su i najave za postsezonu koja bi mogla potrajati i do sredine oktobra. Izuzimajući faktore na koje se nije moglo uticati, a zbog kojih je u maju, junu i polovini jula bilo dosta praznih kreveta, kreatori turističke ponude Budve učinili su sve da i ovo, kakvo takvo ljeto, obilježe zabavne manifestacije.
Prvi Sea Dance festival okupio je 40 hiljada ljudi a prihodovano je oko 7 miliona eura, uslijedila je revija britanske kreatorke Vivienne Westwood, zatim nastup pobjednice Eurosnoga, podsjetila je Marovićka.
„Sve te manifestacije koje smo organizovali tokom glavne turističke sezone privukle su jako veliki broj turista. U vrijeme Sea Dance festivala, za samo ta tri dana, u Budvi je boravilo 11% više turista nego u istom periodu prošle godine, i slobodno možemo reći da je sezona u Budvi od tada krenula na bolje”.
Da li će avgust uspjeti da “popuni” rupe u sezoni ali i opštinskom budžetu još uvijek je rano govoriti. Preciznije će se znati kada sezona i bude gotova.
“Kad je riječ o gubicima sa početka sezone, moramo istaći da se ne možemo osvrtati na njih već da se moramo fokusirati na uspješnu postsezonu i naravno sljedeću sezonu. Sajmovi turizma krenuće već krajem septembra, i tako TO Budve radi sve što je moguće na što boljoj promociji destinacije”.
Ona je podsjetila da je naplata boravišne takse bila na zadovoljavajućem nivou, ističući da je došlo do porasta broja registrovanih kreveta za 2500 u odnosu na prošlu godinu. Jedno je ipak sigurno – i ova sezona u Budvi pamtiće se po koncertima i zabavnim manifestacijama, po čemu prijestonica crnogorskog turizma suvereno drži primat nad ostalim primorskim opštinama. Petrovačka noć nije kraj zabavi, jer je i za septembar u pripremi dosta sličnih dešavanja.
Kako je istakla naša sagovornica, u toku su i aktivne pripreme oko novogodišnjeg programa. “Pred TO Budvom je još jedan izazov na koji ćemo sigurno uspješno odgovoriti” – poručila je Marovićka.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code