Početna Naslovna Sezona u „Sun resort“-u , Finci prvi tursiti

Sezona u „Sun resort“-u , Finci prvi tursiti

7

Hotel Sun resort primio je prvu grupu od oko 100 gostiju iz Finske, koji tradicionalno otvaraju sezonu u ovom zdanju, a koji dolaze preko turoperatora Soko iz te skandinavske zemlje.

Naredne sedmice očekuje se i dolazak turista iz Holandije, pa će se brojka popeti i do 200.

Picerija i restoran

Prema riječima direktora ugostiteljstva, Nenada Bukejlovića u najavi je i dolazak grupa azijskih turista, koji su u transferu.
U hotelu je u četvrtak završena kategorizacija i potvrđene su 4*, što je i bio cilj menadžmenta kompanije Hungest hotels koja je vlasnik kompeksa nekadašnjih Bokinog hotela „Topla“ i „Centar“, priča za Radio Jadran Bukejlović.

– Ovdje je obnovljeni stari hotel Topla na 2 hektara, ja ga zovem botanička bašta. Zaista je eminentno mjesto, gdje nastojim godinama da ga vratim Novljanima. Treba da bude otvoren. Hotel je kapaciteta 229 soba, a prima oko 600 gostiju – ističe on.

Iako su Finci već otvorili sezonu, pripreme za njen glavni dio u ovom velikom kompleksu još traju. Završeno je kompletno opremanje soba i zamijenjeni svi ležajevi, a to je bio veliki posao:

– Već treću godinu traje tokom zimskog perioda. Mislim da je to jedan od razloga što smo ove godine krenuli rano, a narednih godina mogli bismo i ranije da startujemo, da ne čekamo april – smatra Bukejlović.

Tokom naredne sedmice trebalo bi i da bude operativan dio kupališta, kako bi gosti hotela, pored bazena, uživali i mogli da koriste plažni mobilijar uz more.

Menadžment trenutno ne razmišlja o tome da hotel radi cijele godine, jer smo kao tržište tokom zime zatvoreni zbog veoma malog broja letova ka aerodromu Tivat, ali Bukejlović vjeruje da bi to moglo u budućnosti da se promijeni.

– Ide to nekim tokom, pokazao je to i 50. Praznik mimoze, da se barem razmišlja u tom pravcu – navodi naš sagovornik.

Počela likovna kolonija

U hotelu je u četvrtak otovreno i drugo izdanje likovne kolonije pod nazivom “Dva mora”, koja okuplja slikare iz zemlje i regiona.

Ove godine polaznici kolonije su Aleksandra Lekić, Bojan Savić, Violeta Labat, Gordana Avdić, Duško Stojanović, Emil Sfera, Ivana Bjelica, Ljiljana Rivić, Marija Marković, Mirza Smajlović, Rade Vujačić i Šandor Šlajf.

Završna izložba biće upriličena u objektu Mimoza Hotela Sun resort u subotu, 27. aprila.

7 Komentari

 1. Šta je svrha ovakvih objava o objektima koji sa svojom poslovnom politikom nemaju direktan značaj za Novi i njegove žitelje. Pominjanje tranzitnih gostiju, kao u ovom slučaju gdje dolaze u večernjim satima i odlaze nakon doručka i prave samo gužvu u saobraćaju, u kontekstu opšte koristi u turističkom smislu je smješno. Redakcija je opet ostala suzdržana s pitanjima o strukturi sezonskih radnika, udjelu Novljana, mogućnostima zaposlenja kao i vrlo značajnom elementu – primanjima, koja su u toj hotelskoj grupi, tradicionalno, iz sezone u sezonu, za obim posla, ispod svakog ljudskog dostojanstva.

  30
  12
  • Po vama onda ne bi trebalo niko da nam dolazi. Shvatite da je turizam sirok pojam i da ne moze svak od svega da ima koristi. Nemam ni ja koristi od privatnog smjestaja pa bi sad trebali rec da takvi gosti nisu potrebni? Ja na pr. imam koristi od nekih drugih vidova turizma ali mentalitet vecine je katastrofalan, smatraju da sve treba nestat ono od cega se licno ne mogu okoristit a druge koje mogu ko sisa

   22
   7
   • Čitajte s razumijevanjem. Tranzitni turizam u gradu koji živi svega 3 mjeseca sezone i koji kuburi sa infrastrukturom svake vrste, posebno saobraćajne, radi veću štetu od potencijalne koristi. Vidimo kako je to u praksi i koliko je prohodno u večernjim i jutarnjim satima pored Palmona. Drugo, takav turista nema pojma gdje je, ne vidi ništa i ne ostavlja ništa drugo osim fekalija. Cilj nam je valjda da budemo neka destinacija ili nije? Naravno, privatne kompanije posluju shodno zacrtanoj strategiji i rade šta žele, ali to ne znači da moramo još i medijski biti informisani o njihovim popunjenim kapacitetima. Informacije koje trebaju građanima su o dostupnim sadržajima hotela i mogućnostima zaposlenja, sve drugo je nebitno

    10
    9
    • Tranzitni turizam je na pocetku i na kraju sezone. To vec nije stvar hotela nego grada koji nista ne nudi. umjesto da budete zahvalni sto hotel otvara u aprilu, a ne npr u junu, vi tu palamudite. ko ce doci u sred aprila da odmara par dana u raskopanom gradu dje se nista ne desava? niko. da li hotel tada treba da zatvori, ili da primi goste na jednu noc? vas boli briga, ali ono radniku nije svejedno da li ce poceti u aprilu ili junu. malo prosirite glediste dalje od svog nosa.

     6
     2

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code