Početna Društvo SIGURNOST MLADIH U SAOBRAĆAJU BRIGA ČITAVOG DRUŠTVA

SIGURNOST MLADIH U SAOBRAĆAJU BRIGA ČITAVOG DRUŠTVA

0

police-lights3Teška saobraćajna nesreća koja se dogodila proteklog vikenda u Zelenici, u kojoj je poginula osamnaestogodišnja Sandra Pešić, još jednom je aktuelizovala pitanje sigurnosti mladih, ali i ostalih učesnika u  saobraćaju.

Izgubljen samo jedan život je veliki gubitak i tragedija, ali ipak podaci Područne jedinice policije Herceg-Novi od prošle godine kazuju da je situacija na drumovima u hercegnovskoj opštini povoljnija u odnosu na druge gradove u Crnoj Gori.

– Lani je jedno lice poginulo, a uveliko je smanjen i broj lakše i teže povrijeđenih. To pokazuje da smo u mnogo boljoj situaciji nego u drugim gradovima u zemlji, ali i u okruženju – rekli su nam iz PJ Uprave policije Herceg Hovi.

– Policijske akcije su stalne i pojačane upravo u noćima vikenda i sa brojem policajaca koje imamo pokušavamo da pokrijemo sva kritična mjesta i često smo i optuženi da pretjerujemo sa kontrolama korišćenja alkohola ili prekoračenja brzine – objašnjavaju iz Uprave policije.

Ne želeći da pravdju svoje poteze u ovom trenutku, rekli su nam da često u večerima rezervisanim za izlaske, kada se zna da će biti i više onih koji u alkoholiziranom stanju voze, kontrolišu vozila u kojima se nalaze mladi i bez da su počinili neki prekršaj.

– Policija ne može biti jedini faktor sigurnosti na putevima, veliku ulogu u tome mora odigrati i sama savjest vozača, kao i aktivnost drugih institucija i porodica – kažu u Upravi policije.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code