Početna Društvo Sijerković pušten da se brani sa slobode

Sijerković pušten da se brani sa slobode

6

Bivši predsjednik Sindikata Instituta Igalo, Igor Sijerković, nakon 30 dana provedenih u pritvoru u Spužu, pušten je da se u daljem postupku brani sa slobode, potvrđeno je Radiju Jadran u Osnovnom državnom tužilaštvu u Herceg Novom.

S obzirom da je zakonski rok za pritvor u trajanju od 30 dana istekao, Sijerković će se u daljem postupku braniti sa slobode. Pritvor mu je bio određen radi sprječavanja mogućnosti uticaja na svjedoke.

Za to vrijeme, u Osnovnom državnom tužilaštvu u Herceg Novom saslušano je više od 20 svjedoka u postupku. U narednom periodu slijedi vještačenje obimne ekonomsko finansijske dokumentacije.

Podsjetimo, da je Sijerković 5. novembra uhapšen zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju na štetu Sindikalne organizacije Instituta Igalo. On je od 1. jula 2015. godine do 1. juna 2019. godine, bez saglasnosti Izvršnog odbora Sindikalne organizacije prebacio novac sa stambenog na redovni sindikalni račun u iznosu od 304.900 eura. Onda je sa tog računa isplaćivao pozajmice direktnim uplatama na svoj račun, kao i račune drugih radnika, naveli su iz policije.

Po njegovim nalozima isplaćivana su prezadužena lica, a dokumentaciju o pozajmicama i kupovinama na rate nije uredno dostavio obračunskoj službi Sektora finansija Instituta „Dr Simo Milošević“.

6 Komentari

  1. HAHAHA PREBACIVAO NA SVOJ RACUN POZAJMICE.AKO PRODJE PRODJE ,I OSTALIM ISTOMISLJENICIMA DA CUTE I I DRZE VRECU .OVO SE ZOVE LUPESTINA KO I CIJELA HN I RCG .DNO DNA SVE L**** DO L**** I KRIMINALAC DO KRIMINALCA POCEV OD SVETOZARA MAROVICA PA DO NAJNIZEG U BILO KOM OGRANKU DRUSTVENOG TJ. JAVNOG PREDUZECA.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code