Početna Politika Simonida Kordić: DPS je na koljenima

Simonida Kordić: DPS je na koljenima

0

Koalicija Demokratski front – Novi ili on organizovala je press konferenciju u Hreceg Novom, uoči prijevremenih izbora sa jasnom porukom biračima da dobro povedu računa kome će pokloniti povjerenje i da ne rasipaju galsove, već da ih daju provjerenim opozicionarima.

Nosilac liste broj 9 – Demokratski front – Novi ili on, Simonida Kordić, istakla je da DPS nema podršku birača  Herceg Novog, te da je i on toga svjestan, ali da je upravo u tim situacijama, kada je DPS na koljenima, najopasniji.

– Imamo situaciju da se na izborima u Herceg Novom, pojavljuje 12 izbornih lista. Ozbiljne su procjene da najmanje četiri ne mogu preći izborni cenzus. Ukoliko svaka od tih izbornih lista između 50 i 100 glasova, to je respektabilan broj glasova koji se doslovce prosipaju. U tim prosutim glasovima kriju se pa čak od dva do tri mandata, koji poslije po Dontovom količinku mogu da pripadnu DPS-u – upozorila  je Kordić.

Ona je pozvala birače da se okupe i zbiju redove oko DF-a, koji je najjača opoziciona politička grupacija na političkoj sceni Crne Gore i u Herceg Novom. Uvjerena je  da će DF  biti okosnica vlasti u Herceg Novom i najjača politička grupacija koja garantuje svojim biračima da njihova izborna volja nikada neće biti izigrana.

Kandidat DF-a za odbornika, Miloš Bigović, je ukazao da DPS u svom dvoipogodišnjem mandatu nije ostvario niti jedan od obećanih razvojnih projekata:

–     Podsjećam građane Herceg Novog da je njihovo predizborno obećanje bilo da će usvojiti PUP, kao što vidimo, nemamo ga. Čvrsto su obećavali da će usvojiti sve DUP-ove i time urbanistički pokriti kompletnu teritoriju Novog. Obećali su da će rekonstruisati Šetalište, a odlaze u političku istoriju kao politička partija koja nije uspjela da rekonstruiše nijedan metar Šetališta – podsjetio je Bigović.

Dalje je naveo i neizgrađenu, a obećanu, glavnu autobusku stanicu, nezavršen kolektor, deponiju Duboki do. Takođe, kako je naglasio, DPS je obećao depolitizaciju lokalne uprave i javnih preduzeća i smanjenje broja zaposlenih, ali to se nije desilo, pa sada opština ima 200 novozaposlenih. Ukazao je i na to da je DPS obećao rješavanje pitanja privatizacije, od kojih i dalje Herceg Novi ima neizgrađene hotele Vektra Boke, PZU Meljine koja gubi svoju poziciju i Institut Igalo, za koji Novljani dijele bojazan.

Bigović je zaključio da je jedino postignuće DPS-a u Herceg Novom, nakon 2,5 godine vlasti stepenište kod Dvorane Park i mali vidikovac na Podima.

Kandidat DF-a za odbornika, Boris Seferović, je istakao da oni kao najodgovornija partija, imaju nosioca liste, Simonidu Kordić, zato što je ona neko ko je prepoznat u mnogo većim strukturama vlasti. Sam njen životopis govori puno više od toga, tvrdi Seferović.

On poštuje 4677 birača na državnom nivou, koji su glasali za DF uprkos ucjenama i strahu od državnog udara, ”ali mi nismo teroristi i niko od nas nema začkoljicu, svima je na srcu i Crna Gora, ali i Boka i naš Herceg Novi”, rekao je Seferović.

– DF je pokušao da razgovarajući sa ostalim opozicionim partijama sačini jedinstvenu listu koja bi bila garant pada DPS, ali  u tome nismo uspjeli, jer je bilo malo sujete i animoziteta – priznao je Seferović i opozcionim kolegama poželio uspjeh na izborima u borbi protiv DPS-a.

Plaćeni izborni program