Početna Politika Simonida Kordić: Kadrovi DF-a su radni i savjesni, čuvamo koaliciju u Herceg...

Simonida Kordić: Kadrovi DF-a su radni i savjesni, čuvamo koaliciju u Herceg Novom

39

Demokratski front u Herceg Novom veoma odgovorno učestvuje u zakonodavnoj i izvršnoj vlasti i svaki put daje konstruktivan doprinos radu Skupštine, komentariše prozivku iz Novske liste zbog nerada nekih funkcionera DF-a, odbornica ove stranke i šefica Kancelarije za međunarodne odnose Opštine Herceg Novi, Simonida Kordić.

Ona napuštanje skupštinskog zasjedanja odbornika DPS-a, zbog Badnjeg dana kod katolika, smatra populističkim potezom:

– Razumijemo da je danas Badnji dan, čestitatam katoličkim vjernicima Badnji dan i Božić, najradosniji hrišćanski parznik. Nije možda najsrećniji trenutak da se organizuje Skupština, ali mi smo vodili računa o tome, jer su ove tačke dnevnog reda bile veoma bitne da bismo mogli da funkcionišemo – kazala je ona novinarima, nakon sjendice lokalnog parlamenta.

Komentarišući odnose u koaliciji, posebno sa Novskom listom, Kordić je rekla da se DF protivi bilo kakvom ugrožavanju lokalne vlasti, te da je vlast u Herceg Novom jedina u Crnoj Gori koja funkcioniše veoma dobro, stabilno i uspješno.

– Gledamo da se nikada ne ponovi scenario DPS-Izbor. Veoma je bitno poštovati političku volju građana. To DF cijeni i sigurno je faktor stabilnosti- ustvrdila je ona.

Dodala je da DF cijeni svoje funkcionere i da je vodi računa koje kadrove postavlja. Oni savjesno i odgovorno obavljaju sve svoje radne zadatke, kategorična je Kordić, odbijajući tako optužbe koalicionog partnera Novske liste o neradu funkcionera DF-a.

Stavove drugih stranaka, ipak, nije željela da komentariše , jer “svako snosi odgovornost za svoje kadrove”.

39 Komentari

 1. Zasto Radio Jadran zahtjevom o slobodnom pristupu informacijama a za sve citaoce obezbijedi informaciju o troskovima sluzbenih putovanja svih funkcionera i rukovodioca u 2018-godini?Molimo vas da ucinite to u ime svih nas,pa da se javno otvoreno i zvanicno upoznamo sa troskovima pojedinaca i efektima tih placenih troskova.Istina je da se putovalo i u Kinu i u Japan eskurzije radi i da je sve placeno novcem gradjana koji grcaju u kreditima,nemaju da plate racune,vrtic i hranu djeci,a onda se samoprozivate najskromnijom vlasti i dobrociniteljima,koliko se porodica moglo pomoci u poplavama i nemanju od desetina hiljada eura na bespotrebna putovanja?

  21
 2. Promo Demokrate i Demokratskaja fronta obećali Novskoj listi da će prihvatiti njihove zahtjeve!?Ne mogu da vjerujem da je Novska lista povjerovala u to.Pa to bi značilo da se promijene i ovi iz vrha a jednpstavno to nije moguće.Klasično dobijanje vremena.Na Skupštinu ulazi Novska nakon što izlazi DPS.Da obezbjede kvorum i pokazu da se bez njih ne može.Dragi moji iz Novske.Tačno da vi nemate kontrolu iz PG.Ali oni imaju.Trebate im i koristiće vas dok im trebate.Promo partija sve što se radi pripisuje sebi,Demokratskaja se naputovala i dobro im je,SNP grca i svaki poen im je kao zlato.Vi ste tu da na vas se narod ljuti a oni u zavjetrini rade posao.Žao mi je ali će vas preveslati.Čuvajte se .

  7
  3
 3. Sve za foteju!!! Da nije to vec bi se raspala koalicija 2017 – 2019 zvana i koalicija okupljena oko Micinih navijaca. Srecna Nova 2019

  15
  1
 4. Sve kadar do kadra počev od one “od kulture” Pištalo, pa od one što mlati kosom kroz grad bez dana radnog staža Vukčevićke, žalosno ih je nabrajati više

  30
  8
 5. Neću ih komentarisati, jer mi odmah dođe slabo. Šta Simonida radi ovdje, vjerovatno misli da je na modnu reviju, ne, promašila je sve ukuse i vrijednosti ovog našeg lijepog Novog. Ostavite ovaj grad sposobnim Novljanima da ga vode prema boljem , a ne samo ko pripada ovim sunovratnim strankama i deset partija. To je obećanje u predizbornoj kampanji da će grad voditi najsposobniji. Uverili smo se na žalost , zato postoje sledeći izbori pa se vidimo šta će te dobiti. Sve po zaslugama , ako se ne nadate da će te uvijek pobjeđivati kad skupite deset stranaka ,tako može svako ,je li časno za građane nije teško znati.

  23
  17
 6. Gospodja Kordic je na ime sluzbenih putovanja u posljednjih godinu dana prihodovala preko 20.000 eura od dnevnica i putnih naloga, Italia, Malta, Rusija, Kina, Japan, Norveska, Portugal i tako dalje, naravno da joj odgovara pozicija kao i svim njenim kadrovima kojima takodje namjesta putovanja i dnevnice, a vi narode glasajte opet posteno za jedinu postenu i atabilnu vlast u Crnoj Gori. Ako su ovo neistine, neka Radio Jadran zatrazi iz Budzeta izvod o isplacenim putnim nalozima svakog funkcionera.

  66
  13
  • DOK IMA OVACA BICE I VUNE IDEMO JAKO SRBIJA DO TOKIJA (WITHOUT KIM) TO SU PONOSNI REZULTATI NJIHOVOG PATRIOTIZMA I RODOLJUBLJA NAROD NEMA HLEBA DA JEDE A ONI RASIPAJU KAO PRAVI ,,DOMACINI,,VIDI SE DA JE IZ DZABALEBAROSKE FAMOLIJE SA FAXOM HAHAHA MOZDA MEGATRENDA ILI SLICNO .

   25
   16
  • Manipulises. Prvo si povecao drasticno broj zemalja. Drugo, nije prihodovala nista. Postoje utvrdjene dnevnice koje nije ona sama propisala niti dodjelila sebi, a koje su namjenjene za realne troskove boravka prvenstvrno hranu. Trece nikoga ona ne salje na potovanja. I cetvrto normalno je da predstavnik ove kancelarije putuje… To je najmanje novca koji se trosi u Opstini. Koliko je zaposlenih radnika po partijskoj osnovi pa niko nista. A tu odlate najvise novaca.

   14
   30
   • Ovo je pisana odbrana optuzene,istina je da ona salje na putovanja koga ona hoce,a sebe naravno stavi na svaki spisak za putovanja.Dnevnice su daju preko svake mjere jer na svakom tom putovanju obezbedjeni su obroci i hrana i gospodja bi trebala da primi samo 20% umjesto 100% dnevnice koja joj po Zakonu pripada!Ali nema ni volje ni zelje da joj se staje na put jer je njen glas bitan i drzi koaliciju,pa joj je sve dozvoljeno preko mjere i zakona po cijenu Koalicije.Ove kompromise na pravi ni Krapovic u Budvi ni Jokic u Kotoru nego staju na rep DF-im kadrovima i njihovim zloupotrebama i privilegijama.Samo zato je jos ova Koalicija na snazi jer Demokrate spustaju glavu i drze vlast po svaku cijenu po direktivi iz Podgorice.

    • Ovako. Nije ona nega ja. Evo ja znam da nije bila u Rusiji a navedeno je ..ima jos zemalja…Nije 20000 nego mozda 2000. Toliko. A to da ona salje, moguce. Ne znam samo ko bi trebao slati neko onaj ko upravlja kancelarijom? Mozda Mica? A najbitnije je da je to sve mizerno u odnosu na nakrcane radnike od strane Demokrata i Novske.

     7
     4
 7. Navedite petoricu koji su kažnjeni zbog kršenja radne discipline. Građani koji plaćaju porez HOĆE DA ZNAJU IMENA onih lijenština koje plaćaju i koji su im zajašali na grbaču!

  43
  5
  • Nisu u pitanju samo kašnjenja na posao nego i rezultati rada u resorima. NL traži, a niko ne smije javno da kaže, da se smjene Simonida Kordić,, nedolazenje na posao i neučinkovitost, Ana Zambelić Pištalo zbog loših rezultata na polju kulture, Danijela Djurović , nefukcionalnost, Rade Božović kao prebjeg iz NL i, peti je, vjerovatno, Lučić iz agencije za razvoj grada. Ovaj poslednji je pod znakom pitanja. Tesko je ne složiti se sa ovim zahtijevima i biće interesantan razvoj dogadjaja.

   32
   10
   • I direktorka Agencije za razvoj Orjena doo čeka smjenu.Pozorište koje ona čini na čelu te Agencije vođena PP je neprevaziđeno. Mnogo ta Agencija i njeno neprofesionalno i nestručno rukovodstvo koštaju opštinu.

    21
 8. Maestro, nažalost vam moram kazati da ne govorite istinu, jer vas je sa ovim člankom demantovao upravo Radio Jadran. Ova dotična Simonida, koju sam sada prvi put vidio u životu na slici iz ovog članka, ipak je na radnom mjestu. Sada ostaje pitanje za nas obične građane ovog grada, zbog čega vi uporno pišete negativne komentare u vezi dotične. Iz mog ugla to sada već djeluje kao revanšizam?!?

  28
  33
  • Mora biti da je penzioner. Kao i ja , pa džabalebarimo od ždraka do mraka. Naučili da tipkamo i da surfujemo po Internetu, Fejsbuku, Tviteru, Instagramu. I sa velikim Trampom se možemo dopisivati. Može nam se. A penzije, padaju li nam padaju. A svi troškovi odoše u nebesa. Inflacija? BNP? Makroekonomija?Mikroekonomija? Indeks kupovne moći? Rizik od siromaštva? Baš nas briga. Ionako smo blizu groba.

   15
   3
 9. KOJU TI DRZAVU ZASTUPAS PA SI ZA MEDJUNARODNE ODNOSE .TAKVE KAO STO SI TI I OSTALI NAROD I NE ZASLUZUJU BOLJE.SAMO VASE IME SE POMINJE NA OVOM PORTALU VJEROVATNO IMA NEKI RAZLOG.DA JE SRETNE DRZAVE NEBI STE SE VI PONASALI OVAKO,SAMO ROVARITE I UNISTAVATE SVI ZAJEDNO OD 1992 .

  23
  20
  • Šprdaj se ti, ma on ozbiljno radi. Vozi opštinsko auto, troši opštinsko gorivo, ubjeđuje stanovništvo na Kruševicama kako će bit med i mlijeko kada se proglasi Park prirode u kome se on pita, zaposlio je već 5-6 nadzornika kojima je on šef. Pa sad reci da čovjek ne radi!

   40
   4
 10. “Dodala je da DF cijeni svoje funkcionere i da je vodi računa koje kadrove postavlja. ”
  S kim se šprda ova žena? Kancelarija za međ.saradnju, Sekretarijat za kulturu, Hercegfest, Agencija za razvoj Orjena DOO!. DF je usisivač novca iz opštinskog budžeta, još jedan teret na leđima građana. Svako od navedenih sekretarijata i preduzeća neka javno iznese svoj finansijski plan, plan rada. Njihov je posao trošenje para bez ikakve kontrole i personalne odgovornosti rukovodilaca. I direktora Agencije za razvoj Orjena treba smijeniti zajedno sa ostalima iz DFa. U paketu sa savjetnikom kome je kancelarija na šipke!

  56
  53

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code