Početna Društvo Sindikalci Bolnice Meljine sjutra kod premijera

Sindikalci Bolnice Meljine sjutra kod premijera

2

Predstavnike Sindikata Opšte privatne bolnice Meljine primiće sjutra predsjendik Vlade, Duško Marković. Poziv je uslijedio na njihov zahtjev nakon nekoliko mirnih protesta na kojima su tražili da Vlada riješi status ustanove, da ne dozvoli kašnjenje plata, nedostatak lijekova i opreme, osipanje kadra.

Razgovaraće sa premijerom sjutra ujutru, potvrdila je Radiju Jadran, predsjednica Sindikata, Slavica Drobnjak.

Picerija i restoran

Time je, kako navodi, u roku koji je Sindikat dao premijeru i ministru zdravlja Kenanu Hrapoviću, odgovoreno na njihov zahtjev da organizuju zajednički sastanak, nakon kojega bi trebalo da definišu dalje djelovanje:

„Mi od naših zahtjeva ne odustajemo. Ukazaćemo premijeru na značaj Bolnice, upoznati ga sa funkcionisanjem i trenutnom situacijom, a nakon sastanka, vidjećemo što su nam dalji koraci“, kazala je kratko Drobnjak.

Ona u ovom trenutku nije mogla precizirati da li će nastaviti sa mirnim okupljanima kao vidom borbe za opstanak Bolnice, odnosno njenim prevođenjem u sistem javnog zdravstva Crne Gore i redovnom isplatom ličnih dohodaka.

Podsjetićemo da su zaposleni u Bolnici Meljine prije dvadesetak dana ponovo započeli mirne proteste, zbog kašnjenja dvije plate, te neizvjesnog statusa.

Nakon nekoliko dana, uz intervenciju Vlade, račun Bolnice je oslobođen balasta od 6 miliona eura, koje je došlo na naplatu zbog hipoteka kojima je Duško Knežević opteretio imovinu Bolnice uzimajući kredite bez pokrića. Plate su radnici dobili, ali i nastavili da biju bitku za spas Bolnice, očekujući da svako učini koliko što može, od građana, lokalne uprave do Vlade i resornih Ministarstava.

Podsjetićemo i da je na nekoliko lokacija u gradu u toku potpisivanje građanske peticije za očuvanje Bolnice i njeno vraćanje u javni zdravstveni sistem, koja će nakon dovoljnog broja prikupljenih potpisa biti predata lokalnoj i državnoj Skupštini. Peticiju su osim građana, podržali i svih 13 Mjesnih udruženja penzionera.

2 Komentari

  1. Previše je kasno.Značaj bolnice je poznat, pretvorila se u hitnu službu,napuštili je svi koji su imali đe i koji nijesu pred penziju.Kasno je,ali premijer će obećati sve što može,a nikad ono što ne može realno.

    8
    3

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code