SINDIKAT BOLNICE MELJINE: MENADŽMENT NE POŠTUJE KOLEKTIVNI UGOVOR

SINDIKAT BOLNICE MELJINE: MENADŽMENT NE POŠTUJE KOLEKTIVNI UGOVOR

189
0
Podijeli

bolnica Meljine2Sindikalna organizacija Opšte privatne bolnice Meljine, koja je dio Unije slobodnih sindkata Crne Gore tvrdi da je ishitrenim odlukama menadžmenta bolnice došlo do flagrantnog kršenja Kolektivnog ugovora, da je produbljena kriza bolnice i da su zaposleni revoltirani.
– Finansijski problemi pokušavaju se riješiti smanjenjem zarade zaposlenih za 32 odsto i ukidanjem svih naknada koje garantuje Kolektivni ugovor kojeg su potpisali izvršni direktor bolnice i ovlašćeni predstavnika Sindikata – saopštava predsjednica Sindikata Slavica Drobnjak i pominje da je ukinuta naknada za tzv. Pasivnu pripravnost, kaoi prevoz.

– Umjesto njegovanja socijalnog dijaloga, ovakvim načinom vođenja Ustanove dolazi do devastacije ugleda i srozavanja ekonomske i materijalne situacije zaposlenih. Inicijativa za riješavanje situacije podnesena je predsjedniku Atlas grupe uz obrazloženje kršenja svake tačke Kolektivnog ugovora. Odgovor pravne službe Atlas grupe ne daje rješenje, a objašnjenje je da je ulaganje postalo manje isplatvo i teže sprovodljivo – navode iz Sindikata, koji, prema riječima Drobnjak okuplja 182 radnika, od 218 u Bolnici u Meljinama.

Picerija i restoran

 

Iz Sindikata su se obratili i inspekciji rada, PJ Herceg Novi, kao i predsjedniku opštine, Dejanu Mandiću.
– Kad je država Crna Gora prodavala Vojnu bolnicu, potpisnici kupoprodajnog ugovora, Vlada i Konzorcijum Atlas grupa obavezali su se da poštuju sve tačke ugovora i sprovode Socijalni program. Sada se u Ustanovi ne poštuju i ne sprovode zagarantovane obaveze poslodavca, bez pismenog obrazloženja, a samovoljnim odlukama izvršnog direktora doc. dr Budimira Šegrta, zamjenika izvršnog dir. Radivoja Božovića i med. dir. Dr Olivere Elez – ističe Drobnjak.
Ipak, Sindikat Ustanove i zaposleni u bolnici očekuju da će se nastala situacija riješiti mirnim dijalogom.
– Ukoliko se to ne sprovede Sindikat će inicirati da se prava radnika traže preko Suda i u skladu sa Zakonom – zaključuju u saopšteju iz Sindikata Opšte privatne bolnice Meljine.

 

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code