Početna Društvo Sindikat Bolnice Meljine traži prijem kod premijera

Sindikat Bolnice Meljine traži prijem kod premijera

6

Zaposleni u Bolnici Meljine i jutros su se okupili u krugu ustanove kako bi mirnim protestom „pokrenuli“ nadležne državne i opštinske institucije da riješe status Bolnice. Radnicima se pridružio dio hercegnovskih građana i penzionera.

Predsjednica Sindikata Bolnice Slavica Drobnjak kazala je Radiju Jadran da su definisali nekoliko narednih koraka:

– Dogovorili smo da se pismenim putem obratimo Ministarstvu zdravlja i premijeru Dušku Markoviću i da zatražimo prijem. Zahtjev bi do kraja dana trebalo da pošaljemo. Isto tako, zatražićemo i od Centra bezbjednosti dozvolu za organizovanje skupa na kojem ćemo pozvati i građane da nam se pridruže. O tome ćemo naknadno obavijestiti javnost –  kazala je Drobnjak.

Zaposleni u Bolnici neće za sada odustajati od mirnih protesta. Drobnjak navodi da će se i sjutra na istom mjestu i u isto vrijeme okupiti.

Sa druge strane, građansku peticiju za trajno rješavanje statusa Bolnice do sada je potpisalo oko 300 Novljana, a da bi se predala lokalnom parlamentu neophodno je 500. Da bi građanska inicijativa stigla i na dnevni red državne Skupštine neophodno je 2 hiljade potpisa, kazali su nam inicijatori.

Podjsetićemo da su zaposleni u Bolnici juče, nakon dva mjeseca i deblokade računa, primili dvije zaostale zarade, ali im radni staž nije uplaćen. Kako su juče kazali na protestu, fali im kadra, a za lijekove se za sada snalaze.

6 Komentari

  1. Svako jutro pijem kafu u Igalo u Mjesnu zajednicu i ja sam svjedok da puno ljudi dolazi i pita dali se ovdje daju potpisi za Bolnicu Meljine ali ocigledno da Igalo nema Presjednika MZ ili ima drugih privlacnijih obaveza.

    17
    1

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code