Sindikat Luke Bar podržava Sindikat Instituta Igalo da ne dođe do štetne...

Sindikat Luke Bar podržava Sindikat Instituta Igalo da ne dođe do štetne prodaje

2077
1
Podijeli

Država Crna Gora ima namjeru da proda svoj dio akcija Instituta “Simo Milošević”, a Sindikat Instituta Dr Simo Milošević se ozbiljno protivi prodaji, pogotovo po berzanskoj cijeni, koja je mnogo niža u odnosu na nominalnu vrijednost. Pri tom ne garantuje se zaštita zaposlenim i osnovno sindikalno pravo-pravo na rad, upozoravaju iz Sindikata Luke Bar, dajući punu podršku sindikalcima Instituta Igalo.

–  Nema sumnje da je dosadašnja razlika u cijeni isuviše velika, da se po svemu sudeći radilo o namjernom prouzrokovanju štete državi Crnoj Gori, njenim radnicima i građanima Crne Gore. Institut Dr Simo Milošević je strateško preduzeće koje će donositi profit. Na osnovu svega toga potrebno je da mediji, ekonomski stručnjaci i naše kolege iz Sindikata Instituta, upozore građane Crne Gore da su dosadašnje navedene cijene za prodaju mnogo niže od realne. Takođe se moraju  skinuti “oznake tajnosti” i da procesi budu  javni-transparentni – saopštavaju iz Sindikata Luke Bar.

Picerija i restoran

Podsjećaju da je isti model po kojem djeluje tranzicijska prodaja državnog bogatstva primjenjen kod  Luke Bar AD, „gdje djeluju grabljive svjetske korporacije, koje kreiraju okolnosti za prodaju, koje nemaju ekonomskih osnova i argumenata“.

– Radnici udruženi u  Sindikat mogu spriječiti takve štetne prodaje, to vam tvrdimo. Radnici Luke Bar udruženi u Sindikalnu organizaciju Luka Bar AD, smo spriječili državu da proda većinski paket države Crne Gore. U ovim našim aktivnostima smo imali podršku Sindikata iz regionalne globalne organizacije lučkih radnika IDC ( International Doker,s Council). To nismo i nećemo  zaboraviti – poručuju iz ovog barskog Sindikata.

Članstvo Sindikalne organizacije Luka Bar AD u potpunosti podržava radnike Instituta “Simo Milošević” i njihovo Sindikalno rukovodstvo. Ako bude potrebno, spremni su, kako navode, da izvedu niz mjera, koje će pomoći da se njihovi zahtjevi čuju i budu ravnopravno tretirani, da postupci budu pošteni od kojih će radnici i  svi građani imati koristi.

1 komentar

  1. zavrsena je hladovina i sigurna plata a sjedati po kaficima i pricati price.Prodajte ga vi po visokoj cijeni i zaposlite radnu snagu iz samoupravnog socijalizma.Na drzavni posao se ide za odmoriti i usput naci sto za ukrasti ili dogovoriti privatni posao.Bilo nekad zadnji trzaji sad je na snazi trzisna utakmica ponuda i potraznja .

    1
    7

Ostavite komentar

*

code