SINDIKAT PKB-A TRAŽI POMOĆ OPŠTINE I NAJAVLJUJE ŠTRAJK

SINDIKAT PKB-A TRAŽI POMOĆ OPŠTINE I NAJAVLJUJE ŠTRAJK

130
0
Podijeli

Sindikat “PKB Herceg-Novi” AD Zelenika, čiji je žiro račun mjesecima blokiran, obratio se predsjedniku opštine Herceg Novi Dejanu Mandiću da im odobri jednokratnu novčanu pomoć za 43 zaposlena u ovoj firmi.

Oni od 24. jula ove godine, nijesu primili zarade.
Zaposleni nemaju za najosnovnije životne potrebe, sve češće izostaju sa posla, jer nemaju novca ni za prevoz – saopštio je Mandiću predsjednik sindikalne organizacije TP “PKB Herceg-Novi”, Aleksandar Milović.
To preduzeće duguju preko 700.000 eura državi za doprinose i poreze na plate. S obzirom da je firma, shodno Vladinoj uredbi ponudila jedan objekat u Zelenici za plaćanje dugova za poreze i doprinose, očekuje se deblokada računa. Radnici bi u tom slučaju primili tri lična dohotka odjednom. Nadaju se da do stečaja firme, ipak, neće doći.
– Opština je i do sada pomagala radnike koji su ostajali bez ličnih primanja u novskim firmama, pa tu pomoć ne može da odbije ni zaposlenima PKB-a koji mjesecima nisu primali plate – kazao Mandić, ne precizirajući, kolika će biti ta jednokratna finansijska podrška radnicima ove nekada uspješne trgovinske firme.
Za ponedjeljak je Sindikat zakazao štrajk na kome će istaći svoje zahtjeve.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code