SINDIKAT PKB-A TRAŽI POMOĆ OPŠTINE I NAJAVLJUJE ŠTRAJK

SINDIKAT PKB-A TRAŽI POMOĆ OPŠTINE I NAJAVLJUJE ŠTRAJK

96
0
Podijeli

Sindikat “PKB Herceg-Novi” AD Zelenika, čiji je žiro račun mjesecima blokiran, obratio se predsjedniku opštine Herceg Novi Dejanu Mandiću da im odobri jednokratnu novčanu pomoć za 43 zaposlena u ovoj firmi.

Oni od 24. jula ove godine, nijesu primili zarade.
Zaposleni nemaju za najosnovnije životne potrebe, sve češće izostaju sa posla, jer nemaju novca ni za prevoz – saopštio je Mandiću predsjednik sindikalne organizacije TP “PKB Herceg-Novi”, Aleksandar Milović.
To preduzeće duguju preko 700.000 eura državi za doprinose i poreze na plate. S obzirom da je firma, shodno Vladinoj uredbi ponudila jedan objekat u Zelenici za plaćanje dugova za poreze i doprinose, očekuje se deblokada računa. Radnici bi u tom slučaju primili tri lična dohotka odjednom. Nadaju se da do stečaja firme, ipak, neće doći.
– Opština je i do sada pomagala radnike koji su ostajali bez ličnih primanja u novskim firmama, pa tu pomoć ne može da odbije ni zaposlenima PKB-a koji mjesecima nisu primali plate – kazao Mandić, ne precizirajući, kolika će biti ta jednokratna finansijska podrška radnicima ove nekada uspješne trgovinske firme.
Za ponedjeljak je Sindikat zakazao štrajk na kome će istaći svoje zahtjeve.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code