SINDIKAT „VEKTRA BOKE“ TRAŽI ZARAĐENO I TRANSPARENTNU PRODAJU OBJEKATA

SINDIKAT „VEKTRA BOKE“ TRAŽI ZARAĐENO I TRANSPARENTNU PRODAJU OBJEKATA

0
Podijeli

vektra bokaSindikat „Vektra Boke”, sa novim predsjednikom Vojinom Miljanićem, još jednom je upoznao radnike sa prilikama u ovom AD, u kome se i pored svih radničkih insistiranja, ništa na bolje ne mjenja.
Dugovanja prema radnicima prelaze već 2 milona eura, kaže za Radio Jadran, Miljanić. Sindikat „Vektra Boke” uputio je dopise Vladi Crne Gore, resornim ministarstvima, Savjetu za privatizaciju, predsjedniku Skupštine Crne Gore i predsjedniku opštine u kojima od njih traži da se izjasne o raskidu ugovora sa „Vektra Montenegrom” koja je privatizovala HTP Boka. Od inspekcije rada i Ministarstva finansija zahjteva se hitno reagovanje kako bi radncima bilo isplaćeno 7 zarađenih ličnih dohodaka, 5 naknada za prevoz i dva regresa. – Oko stotinjak radnika je primorano da dolazi na posao, što i čini, jer smo uslovljni otkazom, iako imaju svakodnevne troškove oko dolska na posao, a ne primaju nikakvu nadoknadu. Saznajemo da dolazi i do prodaje nekih objekata kao što je restoran „Levanger” u Igalu, kako bi se namirila dugovanja za struju EPCG. Prodat je i Mliječni restoran u centru grada da bi se izmirio za dug za vodu. Iz svih tih poslova radnici su isključeni, nas niko ništa ne obavještava – kaže Miljanić.
Sindikat „Vektra Boke” sa današnjeg okupljanja traži da se svi objekti zatvore, iako je hotel „Plaža” samo trenutno spreman da bi za par dan ugostio oko stotinjak učesnika Muzičkog festivala, onda će ponovo u njemu biti samo desetak gostiju, kaže Miljanić.
On podsjeća da samo traže ono što su zaradili, te da ništa što im je obećano nije ispunjeno.
– Rekli su da će do 28. marta ispuniti sve obaveze prema nama, da se ne organizujemo sindikalno, ali od toga nema ništa. Iz menadžmenta je početkom aprila bilo obećano da ćemo jednu platu primiti, a drugu do 17. aprila. i još je nismo dobili, a očigledano je i da nećeno do kraja mjeseca.
Mi time nismo zadovoljni – navodi Miljanić.
Današnjem sastanku sindikata Vektra Boke prisutvovao je i Obrad Gojković, predsjednik Komisije za praćenje privatizacije koju je formirala opština Herceg Novi. On je kazao da Skupština, koja će sjutra raspravljati o Vektra Boki treba da uputi inicijativu Vladi za što brže rješavanje situacije. Kazao je i da od prodaje onoga što se u Vektra Boki može prodati treba namiriti radnike.
Prije pet godina Vektra Montenegro privatizovala je HTP Boka i obećala ulaganja od preko 300 miliona eura u izgradnju novih hotela.
Do sada je srušen hotel Tamaris, hotel Igalo je zatvoren, devastiran, a ostali objekti propadaju, ili su rasprodati, ili dati u zakup. Jedino „Plaža”, kako tako stoji, kao simbol nekadašnjeg turizma Novog.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code