SINDIKATU I RADNICIMA VEKTRA BOKE DOSTA OBEĆANJA OD KOJIH SE NE ŽIVI

SINDIKATU I RADNICIMA VEKTRA BOKE DOSTA OBEĆANJA OD KOJIH SE NE ŽIVI

0
Podijeli

vektra boka sindikat1Iz sindikata Vektra Boke saoštavaju danas da je menadžment ove kompanije za radnike učinio veoma malo ili nimalo od posljednjeg sastanka sa direktorom Draganom Brkoviće koji je održana 11. juna ove godine.
Sindiklaci Boke nisu zadovoljni ni njihovim dopisom od prije tri dana u kome menadžement između ostalag navodi da su „uredno” izmjerena tri lična dohotka, te da je poslodavac obezbjedio „kontinuiranu isplatu ličnih dohodaka”.
Želimo da navedemo da su „uredno” izmjereni lični dohodci u junu, julu i avgustu, ustvari lični dohodci za oktobar novembar i decembar 2012. godine – saopštavaju iz sindikata.
Takođe se navodi da je u toku procedura dobijanja saglasnosti za promjenu i brisanje prava korištenja i upis prava svojine „Vektra boka” na plac koji se nalazi na Savini da bi se stvorili uslovi za prodaju iz čega će biti izmjerena sva zaostala dugovanja. Sindikat negira da prodajom toga placa mogu biti izmjerena sva dugovanja prema uposlenima i kolegama koji su stekli uslov za odlazak u zasluženu penziju. Takođe se pitamo zašto se još nije dobila potvrda od Vlade Crne Gore – Savjeta za privatizaciju za skoro 50 dana za promjenu i brisanje prava korišćenja i upis prava svojine.
Pitamo se da li je to kupovina vremena za predsednika kompanije Dragana Brkovića i kome je to interes?
Da su računi blokirani po osnovu sudskih presuda iz radnih i imovinskih sporova nastalih u predprivatizacinom periodu samo je djelimično tačno.
Veći problemi su nastali od momenta kupovine HTP „Boka” od kompanije Vektra Montenegro, a to se najbolje vidi kroz dugovanja poreskoj upravi koja je stavila teretnice na pojedine naše objekte – smatraju u sindikatu.
Oni ponavljaju da im se u ovom trenutku duguje 6 plata (a za koji dan će biti i 7), 8 prevoza, 2 regesa kao i doprinose za više od 3 godine. U toj situaciji, kada su radnici i fizički i psihički u veoma lošem stanju, na rubu egzistencije, čudi nas da svi nismo ne na bolovanju, nego u bolnicama zajedno sa članovima naših porodica.

Obećanje da će nakon isplate svih dugovanja raditi na realnom formiranju fonda iz koga će biti realizovan usaglašen i definisan socijalni program uposlenih za sindikalce nije realno, jer kako kažu zna se da u realizaciju socijalnog programa ne može ući dok se ne izmire sva dugovanja prema zaposlenima. Sindikat Vektre napominje da je na sastanku sa vlasnikom kompanije Brkovićem dogovoreno od pet tačaka, od kojih je ispoštovana samo isplata zaostalih ličnih dohodoka u svakom narednom mjesecu, a ostalo ili je dosta kasnilo ili kasni ili nije ispoštovano.
Sindikatu je dosta više obećanja od kojih se ne može preživeti pa traži i od Menadžmenta i vlasnika kompanije da ispoštuju dogovoreno.
Od Vlade i Savjeta za privatizaciju tražimo da nam se pomogne u ovome slučaju jer i mi i naše porodice građani ove države – kaže se u saopštenju sindikata Vektra Boke, koje dostavljeno Radiju Jadran.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code