SINESTEZIJA OD VEČERAS NA TVRĐAVI FORTE MARE

SINESTEZIJA OD VEČERAS NA TVRĐAVI FORTE MARE

88
0
Podijeli

Sinestezija_logoNastupom njemačkog audio-vizuelnog dvojca Incite, na tvrđavi Forte Mare u Herceg Novom večeras će početi drugi multidisciplinarni umjetnički festival Sinestezija.

Među gostima ovogodišnje Sinestezije su Laserski samit jeftine grafike, inicijativa za promociju savremene poezije -­ Festival će muzički obojiti egzotični zvuci DJ-eva, audiovizuelni spektakl dvojca iz Njemačke, kao i brojni gosti iz Crne Gore i regiona.

Picerija i restoran

Nakon prošlogodišnjeg prvog festivala posvećenog novskim oriđinalima, ove godine cilj organizatora je skrenuti pažnju na još jednu specifičnost grada – bogatu biljnu raznovrsnost. NVO Sinestezija spremna je da drugi put preplavi ulice i trgove Herceg Novog zanimljivim dešavanjima, pretvarajući grad u vibrantan umjetnički atelje na otvorenom i epicentar kreativne energije!

Koncerti na neobičnim lokacijama, iznenadni performansi koji pretvaraju slučajne prolaznike u spontanu publiku, multidisciplinarne izložbe, kreativne radionice, dječiji program, video projekcije – samo su neka od planiranih akcija koje će se održavati na oko 30 lokacija na potezu od Starog grada do Šetališta Pet Danica i od stare gradske luke Škver do tunela na Toploj. Kao i prošle godine, preko 80 odsto programskih aktivnosti biće besplatno i otvoreno za širu publiku.

Festival Sinestezija, svojim inovativnim konceptom jedinstvenim na našim prostorima, ima kao glavni cilj promociju i afirmaciju savremene kreativne scene u Crnoj Gori, ali i obnavljanje nekada nadaleko poznatog statusa Herceg Novog kao grada koji svojim karakterističnim podnebljem privlači umjetnike iz čitavog regiona. Organizacijom kulturno-­umjetničkih dešavanja na neobičnim lokacijama, Sinestezija želi da doprinese i valorizaciji interesantnih, a manje zapaženih lokacija u okviru gradskog jezgra.

Sinestezija će trajati do 29.jula.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code